11. des
AMBISJONER: Markus Dæhlin ønsker å en dag sitte på toppen av et stort konsern. Om det blir i Kirkenes, er han ikke sikker på, men han har tro på hjemplassen.
 
– Gleder meg til å se lederstilen
Markus Dæhlin ønsker å sitte på toppen av et stort konsern. Onsdag neste uke kan han få med seg nyttige tips på veien.

Publisert: 10.okt.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

– Det skal bli interessant å se hvordan et stort selskap drives. Jeg har jo lyst til å drive et konsern, sier Dæhlin. Onsdag skal han følge direktør for Oslo Børs, Bente Landsnes en hel dag.

Import

Blant 11 000 kremmersjeler som hvert år driver ungdomsbedrift, ble Dæhlin en av 30 som nå får fotfølge en toppleder en hel dag. Gjennom to år på videregående har han vært med på å importere og selge mobilutstyr og hodeplagg gjennom bedriften «Fresh UB».

– Vi tok inn varer med litt andre farger enn det man får kjøpt her i byen. Det er jo greit å ha litt annet enn bare svart og hvitt, pongeterer Dæhlin som var daglig leder for bedriften.

Han forteller at det er artig, men også hardt arbeid å drive ungdomsbedrift.

– Det er ikke bare-bare, selv om det ikke er en «ordentlig» bedrift, slår han fast. «Fresh UB» deltok tidligere i år på Fylksemessa for ungdomsbedrifter i Finnmark. Der endte de på andreplass.

Førsteplassen gikk til «Dfive UB» ved Hammerfest videregående. Bedriften solgte treningsjakker med lomme for mobiltelefon. Heidi Sjursen var daglig leder her, og er den andre fra Finnmark som skal representere fylket på Toppleder for en dag. Hun skal følge konsernsjef Rune Bjerke i DNB.

Selger

Dæhlin har en drøm om å drive eget investeringsselskap. Samtidig er han veldig opptatt av salg, og forholdet mellom selger og kunde.

– Som selger møter du mange forskjellige folk, og du må reagere kjapt etter hvordan folk er, sier han engasjert.

Selv har han jobbet med kundeservice siden han var 15 år gammel.

– Jeg har vært ekstrahjelp på kafé og jobbet på Esso. Nå jobber jeg på Coop på Handelsparken forteller han.

Dæhlin ser på dagligvarebransjen som spennende og undervurdert.

– Mange tror at man bare sitter der hele dagen. Men det skal noe til å drive en svær butikk og bli best, påpeker han.

Tro på Kirkenes

Han blir i Kirkenes for å jobbe dette året, men til neste høst står studier på planen for den ambisiøse 19-åringen. Han har siktet seg inn på finansstudier eller økonomi og ledelse, enten i Tromsø eller Oslo.

Om han skal drive forretninger i Sør-Varanger er han imidlertid ikke sikker på ennå.

– Det er jo uansett mange år til man kommer i gang, men jeg har troa på Kirkenes. Vi skal jo bli et knutepunkt, sier han, samtidig som han påpeker at man ikke vet når dette skjer.

– Og når man starter eget firma, er det bare å kjøre på, hvis ikke blir man spist opp av næringslivet, avslutter Markus Dæhlin.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no