21. okt
EMISJONSMÅL: Mandag kveld nådde Sør-Varanger Avis emisjonsmålet på halvannen million kroner.
 
- Grunnlag for å gå videre med avisa
Innen midnatt natt til tirsdag 11. oktober hadde vi nådd halvannen million kroner i emisjonen som pågår. (Oppdatert.)

Publisert: 11.okt.2016 08:20
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Alle Sør-Varanger Avis sine ansatte sier en ydmykt takk til dere alle som med dette har signalisert at dere ikke vil miste lokalavisa.

Den eksakte summen er foreløpig ikke klar, men i løpet av mandag kveld passerte vi halvannen million kroner med god margin. De aller fleste av de som meldte seg i emisjonen var privatpersoner.

SVA-styreleder Odd Øie går ikke ut med den endelige summen tirsdag, blant annet fordi den må innom avisstyret. Det er styremøte onsdag.

- Fantastisk

Øie konstaterer uansett at det nå er grunnlag for å gå videre med avisa.

- Det er helt fantastisk. Uten dette hadde vi ikke klart oss, og det er ikke et stort konsern som har gått inn, men direkte støtte fra lokalbefolkningen, sier han.

Pengene som har kommet inn skal tilfredsstille et krav fra en av de største kreditorene, Sparebank1, om å ha egenkapital. Avisa har ikke betalt ned på avdrag og renter til banken siden før jul i fjor.

- Nå regner jeg med at vi får banken på banen. Dette er første skritt på veien videre, og vi følger den oppsatte planen, sier han.

Omstilling

Avisa har gått med underskudd i årevis, men en omstillingsprosess er i gang som har som mål å gjøre den lønnsom igjen. Det er ikke lesermengden som har vært problemet, men stadig synkende annonseinntekter.

- Det hjelper ikke å få penger inn for så å brenne dem, konstaterer Øie.

Planen for å omstille avisa var avgjort før sommeren. Den inkluderer blant annet nedbemanning og omorganisering som skal sørge for mer effektiv produksjon og annonseanskaffelse. Øie forteller at det vil inkludere noen investeringer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no