7. des
SAMLOKALISERING: Cristian Valdes Carter i Kirkenesbase poengterer overfor samferdselsministeren at de vil prioritere å avklare mulighetene for en samlokalisering av stamnetterminal med industriprosjektet.
 
- Håper regjeringsbeslutning om Høybukta vest gir reelle forhandlinger
Coast Center Base, Kimek og Barlindshaug er strålende fornøyd med at Regjeringen har falt ned på Høybukta vest som beste alternativ for ny havn i Kirkenes.

Publisert: 03.jan.2017 14:35
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen slapp nyheten om Høybukta vest 15. desember i fjor, og understreket samtidig at havneutbyggingen må finansieres av lokale myndigheter i samarbeid med private aktører.

Nå har flere næringslivsaktører skrevet brev til samferdselsministeren der de kommer med sin klare støtte til beslutningen.

- Coast Center Base AS, Kimek AS og Barlindhaug AS er meget tilfreds med at det er funnet grunnlag for infrastrukturinvesteringer i Kirkenes, og vil med dette tilkjennegi vår støtte til Regjeringens beslutning. Regjeringens strategi for havneutvikling i Kirkenes tilrettelegger for fremtidsrettede løsninger og store industrisatsinger på vestsiden av Tømmerneset, heter det i brevet undertegnet av Cristian Valdes Carter.

Samlokalisering

Coast Center Base AS, Kimek AS og Barlindhaug AS står bak selskapene Kirkenes Maritime Park AS og Kirkenesbase AS.

- Som siden 2012 har arbeidet med utvikling av et havne- og industriområde på Pulkneset. Konsekvensutredninger er gjennomført og forslag til reguleringsplan for området var ute til offentlig ettersyn våren 2015, poengterer Carter.

Planen avventer nå avklaring av innsigelser fra Fylkesmannen og Sametinget.

- Og vi vil i det videre arbeidet prioritere å avklare mulighetene for en samlokalisering av stamnetterminal med vårt industriprosjekt. I vår høringsuttalelse av 10. februar 2016 til konseptvalgutredningen åpner vi imidlertid også for å legge planlagte funksjoner til Høybukta vest.

Næringslivsaktørene understreker overfor ministeren at de er interessert i å diskutere et konkret samarbeid om utviklingen av området, og det inkluderer både reguleringsplan og finansieringsplan.

I brevet til Solvik-Olsen understrekes det at de lokale bedriftene har rettet flere formelle henvendelser til Sør-Varanger kommune med tanke på et offentlig-privat havnesamarbeid på vestsiden av Tømmerneset.

- Våre henvendelser resulterte til slutt i et møte med Kirkenes Havnevesen den 2. februar i år, uten at noe konkret kom ut av møtet. Senere fremstøt ovenfor politisk ledelse i Sør-Varanger kommune er blitt besvart med at en ønsket å avvente en beslutning fra Samferdselsdepartementet. Førende for kommunens holdning har vært kommunestyrevedtak fra 2013 hvor Leirpollen utpekes til fremtidig stamnetterminal. Vi forutsetter at Regjeringens beslutning nå legger til rette for reelle diskusjoner og ser frem til å delta i den videre prosess sammen med stat, kommune og andre næringsaktører.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no