16. nov
KOMMENTERER. Varaordfører Lena Norum Bergeng mener at Høyres Eilif Johannesen får stå for sine kommentarer om arrogant kommuneledelse. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
- Har Eilif forstått hva saken handlet om?
Aps varaordfører Lena Norum Bergeng mener Eilif Johannesen selv får stå for sine kommentarer og karakterisitkker av politisk ledelse som skammelig og arrogant.

Publisert: 29.okt.2016 07:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Samtidig lurer varaordføreren på om Høyre-representanten faktisk har forstått hva saken som ble behandlet i kommunestyret på onsdag egentlig handlet om.

- For det første; kommunestyret tildelte ingen opsjoner i møtet. Opsjonen er allerede tildelt av administrasjonen, da rådmann har fullmakt til å tildele opsjoner på inntil ett år. For det andre; opsjonsavtaler inngås ikke mellom politisk ledelse og næringsaktør på bakrommet. De inngås ikke med politisk ledelse og næringsaktører i det hele og store, da den inngås mellom Sør-Varanger kommune ved rådmann eller den rådmannen bemyndiger og næringsaktør. For det tredje; det forelå ikke den gang og det foreligger ikke nå noen andre søknader om opsjon på samme område. For det fjerde; det vi behandlet i kommunestyret på onsdag var prisen på opsjonen. Saken var til politisk behandling kun fordi det var søkt om reduksjon i opsjonsprisen.

Norum Bergeng sier hun merker seg at Høyre ønsker at opsjonsavtalen blir offentliggjort.

- Nå har jo kommunestyret hatt en prinsipiell debatt på at vi ønsker mest mulig åpenhet, derfor ble denne saken utsatt i forrige runde slik at den kunne behandles for åpne dører. Jeg forstår det da slik at han også ønsker at alle inngåtte opsjonsavtaler blir offentliggjort, sier Norum Bergeng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no