15. okt
SKOLEGÅRDEN: Dette ene basketstativet er alt som finnes for mellomtrinnet på Hesseng Flerbrukssenter. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Har ingenting og får ingenting i skolegården
Det elevene på Hesseng flerbrukssenter har i skolegården er ett basketstativ, ei sliten dumphuske og to sandkasser. - Så ble det endelig satt av penger og laget en plan, men nå er den trukket tilbake, sier en skuffet FAU-leder.

Publisert: 15.des.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

- Skolegården ble aldri gjort ferdig, og det vi hadde var så slitt at det har blitt fjernet i tur og orden. I vår ble vi så glade og optimistiske da vi fikk beskjed fra rådmannen om at det var gjort en budsjettregulering og funnet to millioner til å oppgradere utearealet på skolen, forteller FAU-leder Hildegunn Meisfjord.

Alt eller ingenting

Kommunens arkitekt ble satt til å tegne en ny plan for utearealer og tegningene er flotte, det er kunstgress, bålplass, gangvei, lekeapparater, sikringsgjerde langs bekken, ny bro og belysning. Parkoursett, miniskatepark, multisportsarena og ballvegg er blant installasjonene som er tegnet inn.

- Det er bare et stort problem, å bygge alt dette er budsjettert til nesten sju millioner kroner. Det som så skjer er at hele planen blir skrinlagt, og vi får ikke de to millionene engang. Bare lekeapparatene, levert og montert, koster 1,1 millioner kroner. Det er langt under to millioner. Vi kunne fått bare dem, det hadde holdt i massevis, men nei. Alt eller ingenting. Vi er rystet og veldig skuffet, sier FAU-lederen.

- Urettferdig

En tilstandsrapport over lekeapparatene i høst var nedslående. Det eneste som var ok var to sandkasser og ett basketstativ.

- Jeg har vært forelder her i sju år, og i hele denne tida har det handlet om manglende vedlikehold av det som finnes og manglende sikring av bekken. Rektor sier at det gjelder helt siden skolen ble bygget i 1998. Akkurat nå tenkte vi at den bekken klarer vi nok å leve med litt til, men hvis vi kunne fått lekeapparater for to millioner hadde det jo vært fantastisk, sier Meisfjord.

Hun synes det er blodig urettferdig at på grunn av skissen med den dyre prislappen, har man bestemt seg for å fjerne hele prosjektet fra budsjettet.

- Jeg har forsøkt å få noen politikere i tale om dette, men har ikke fått svar, så jeg vet faktisk ikke om det er politikerne eller administrasjonen som har trukket tilbake pengene, legger hun til.

Ikke svar

Sør-Varanger Avis har kontaktet rådmann Nina Bordi Øvergaard, kommunalsjef Arnulf Ingerøyen og leder for Utvalg for levekår, Anders Mikkola (Ap) skriftlig med spørsmål om hvorfor pengene er trukket tilbake, men ingen av dem har svart.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no