6. des
BESLAGLAGT: Varer som de 14 hadde med seg.
 
- Har turnert rundt i Norge de siste ti årene
Politiet beslagla bil, 93 000 kroner og varer for 25 000 etter at polakker trengte seg på dørene til folk.

Publisert: 22.des.2015 16:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

De 14 polske statsborgerne som ble arrestert i Sør-Varanger fredag kveld, er nå utvist fra landet i to år fremover, etter et vedtak fra UDI.

Stasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon forteller at alle 14 ble eskortert ut av Norge ved Neiden i dag, og finsk politi ble gjort oppmerksomme på dem.

- Truende adferd

Polakkene ble arrestert etter flere meldinger til politiet om påtrengende folk på døra.

- Klagene har bestått i truende adferd ovenfor eldre mennesker, at de har trengt seg inn på områder de ikke hadde lovlig tilgang til på eldre- og omsorgsboliger, og at de har vært plagsomme og forstyrret offentlig orden. Mange hadde følt seg tvunget til å kjøpe pynt. De har hevdet at de var medisinstudenter, men det var et skalkeskjul slik vi ser det, skriver Møllebakken i en pressemelding.

- Ved nærmere kontroll viste det seg at de mer eller mindre har turnert rundt i hele Norge de 10 siste årene. Det er grunn til å definere disse som mobile vinningskriminelle, eller MVK, slår han fast.

Skjult rør

Politiet så de hadde tidspress på grunn av jula, ifølge Møllebakken. Derfor satte de inn ekstra ressurser, som de hadde på grunn av flyktningsituasjonen i det siste.

De bøtela alle 14 med mellom 3000 og 6000 kroner, basert på markedsføringsloven, og inndro en av polakkenes varebiler. I den varebilen fant de flere skjulte rom.

- Godt gjemt i et sete ble det funnet en rør som inneholdt kr 93 800 kroner. Tollvesenet inndro varer for 25000 kroner. Riktignok har eieren ikke godtatt inndragning av kjøretøyet og pengebeløpet, forteller stasjonssjefen.

Flere av de arresterte hadde ikke gyldige reisedokumenter, og en av dem ble tatt for brudd på våpenloven, siden han hadde pepperspray på seg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no