11. des
UTFORDRER: Anette Jensen, Odd Martin Roska, Ann-Veronica Sotkajærvi, Roy Bjarne Johansen og Jostein Ananiassen i Bjørnevatn Bolyst, samt Ole K. Josefsen (Sp) og en masse unger, mener det nå bør gjøres noe i Andedammen i Bjørnevatn. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Her har politikerne en utfordring
- Vi har lyst å utfordre politikerne til å få gjort noe for miljøet i Bjørnevatn, sier styret i Bjørnevatn Bolyst. Ungene er i alle fall helt klare på hva de vil ha: - Bygg sykkelbane her, sier de.

Publisert: 01.sep.2015 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

- Hvis kommunen gjør grunnarbeidet, så tror jeg det er entreprenører og maskinfolk nok i Bjørnevatn, og jeg vet mange vil stille på dugnad, sier Jostein Ananiassen i Bjørnevatn Bolyst.

- For lite

- Vi ønsker oss veldig en sykkelbane, sier Kristoffer Hægdahl Hansen. 13-åringen elsker å sykle, og det er det mange andre som også gjør. Han viser fram noen triks på den lille skateboardrampen som ble bygget i akebakken, men synes det er for lite.

- En sykkelbane, sånn som de har på Sandnes skole, og et par ramper, gjerne en halfpipe, det hadde vært flott, sier Kristoffer.

Forskjønning

Ananiassen har samlet styret i Bolyst til å vise fram Andedammen og komme med de forslagene de har. Det er mange år siden det var dam her, det har grodd igjen, og grodd kraftig. Foreningen har fjernet masse kratt, men har lyst å gjøre mer. Om vinteren er det akebakke her som brukes av mange, men ellers er det bare et par enkle benker å sitte på. Folk i Bjørnevatn ser for seg at stedet kan forskjønnes og brukes hele året.

Ta grunnarbeidet

- Jeg har snakket med entreprenører og vet at vi kan få noen dunger med grus å slenge rundt til å lage sykkelbane på. Ungene kan være med og vise hvordan de vil ha det, men det er ikke bare for oss å gjøre det. Kanskje trenger vi noen tillatelser, kanskje er grunnforholdene sånn at det må gjøre noe grunnarbeid først. Kanskje er det noen rør her som man ikke må komme borti. Det kan være mye mer komplisert enn vi tror. Derfor ber vi om at kommunen gjør grunnarbeidet, så skal vi ta oss av resten, sier Ananiassen.

Trygghet

Det er ikke bare fordi Andedammen er et stort område som ligger brakk at Bolyst har lyst å få gjort noe her. Styremedlemmene peker på at skolen allerede bruker området i skoletida, at å få laget en aktivitetspark her vil få ungene bort fra parkeringsplassen, gata og bilene foran Prix, og at det er et område der ingen naboer vil bli plaget med støy fra ungene.

- Som bussjåfør ser jeg hver dag hvor farlig leken er foran Prix, man kjører med hjertet i halsen. Her i Andedammen kunne man lage til med sykkelbane, benker og grillplass, få et sted hvor voksne kan samles ute sammen med ungene, eller hvor ungene kan få boltre seg trygt, sier han.

Politiker

Ole K. Josefsen, leder i Sør-Varanger Senterparti, har også møtt opp for å høre på hva Bolyst har å si.

- Her kan det fint lages ballbinge og sykkelbane. Og hvis man er tidlig ute og spør, så får man sikkert anleggsmaskinskolen med på arbeidet. Kommunen skal egentlig bare si ja, mener han.

- Senterpartiet hadde flere forslag til forskjønning i Bjørnevatn, men så var det kommuneøkonomien. 100 millioner å spare på to år, og trolig litt til i 2016, det legger noen hindere i veien, sier han.

- Da blir det opp til politikerne som skal styre kommunen de neste årene om de er villige til å gjøre noe for Bjørnevatn. Det blir spennende å høre hva de sier, sier Ananiassen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no