21. okt
GJERDE: Byggingen av det 200 meter lange og 3,5 meter høye grensegjerdet på Storskog er godt i gang.
 
- Historieløst og unødvendig
Statsbygg holder på med bygging av nytt grensegjerde på Storskog, og nyheten er i alle de største internasjonale avisene. Ordføreren kaller det historieløst og unødvendig.

Publisert: 08.sep.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

- For det første er det historieløst. Vi har 1000 år med godt samarbeid med naboen Russland, og så er det fredsnasjonen Norge som bygger et 3,5 meter høyt gjerde på grenseovergangen, sier ordfører Rune Rafaelsen (Ap).

Lar Justis styre

- Det andre er at det er helt unødvendig. Vi har ikke bruk for dette gjerdet, vi har bruk for en større grensestasjon som kan ta seg av alle de som ønsker å krysse grensa. Vi prøver å ha et så sivilt preg som mulig på grensa og halvparten av innbyggerne i Sør-Varanger har grenseboerbevis. Regjeringen har ikke satt i gang et eneste prosjekt i Finnmark, og når de gjør det, er det dette de mener er viktigst, sier Rafaelsen.

- Jeg mener også at det er meget underlig at utenriksminister Børge Brende lar justisminister Anders Anundsen styre Norges utenrikspolitikk. Det er svært umusikalsk, sier ordføreren.

Dårlig symbol

Rafaelsen mener at gjerdet også er svært dårlig symbolpolitikk overfor russerne.

- Nå spiller de ballen over til FSB som kan se på Norges politikk som fiendtlig. Jeg skal treffe ordfører og guvernør i Murmansk denne uka, og skal blant annet holde et foredrag om norsk-russisk samarbeid i en europeisk sammenheng. Jeg går ut fra jeg kommer til å få spørsmål om gjerdet, og da må jeg bare svare at dette er Norges politikk. Jeg kommer nok også til å få anledning å høre hva de russiske lederne synes om dette, sier Rafaelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no