9. des
GRENSESAMARBEID: - Vi er på et annet nivå og har ingen politisk agenda, sier Rolf Randa om russlandsturen som vekket stor interesse i historielaget. (Arkivfoto: Yngve Grømvik).
 
- Historien er som den er
Historielaget stiller mannsterke på 70-årsmarkeringen av krigens slutt i Nikel 9. mai.

Publisert: 06.mai.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Det har vært mye debatt rundt deltakelsen av feiringen for slutten på Andre verdenskrig i Russland. Historielagets tur til Nikel denne dagen, har imidlertid vekket stor interesse, og den ble fulltegnet etter kort tid.

Samarbeid

- Vi har ingen politisk agenda og vi mener historien er som den er, forteller Rolf Randa som er leder i Historielaget i Sør-Varanger. Turen ble banket igjennom på årsmøtet i mars. og var fulltegnet innen fristen som ble satt til 9. april. Han påpeker samtidig at det lokale sammarbeidet i grenselandet alltid har vært bra.

Populært

I tillegg til selve feiringen, skal de også på museumsbesøk i Nikel, samt en tur på restaurant.

- Ja, det ser slik ut. Det er også med en del folk som kanskje aldri, eller i hvert fall ikke ofte er i Russland, forteller Randa. God oppslutning rundt lagets turer er imidlertid ikke et engangstilfelle.

- Det er ikke så ofte vi arrangerer turer for medlemmene, men som regel har det vært stort sett bra påmelding, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no