8. des
Leviathan vises i Kirkenes førstkommende helg, og også i neste uke. Utfra publikumstallet gjøres det da en ny beslutning på om filmen skal vises flere ganger.
 
– Hjertelig velkommen til å se filmen i Kirkenes
Den kontroversielle russiske oscarnominerte filmen Leviathan som ryktes å være anbefalt utestengt fra kinoer i Murmansk, vises i Kirkenes allerede denne uka.

Publisert: 20.jan.2015 09:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Filmen ble vist under filmfestivalen i Tromsø, og har norgespremière fredag denne uka.
– Siden den har regional tilhørighet har vi jobba for å få vist den i Kirkenes, forklarer administrerende direktør i Aurora Kino, Geir Martin Jensen.
– Det er ikke alltid de noe smalere filmene tilbys vist på de mindre kinoene, men denne var spesielt ønsket i Kirkenes. Med Kirkenes sin plassering, og med filmens handling fra Barentsregionen, var det naturlig at den blir vist der, kommenterer Jensen som sier ryktene om at filmen ikke anbefales vist i Murmansk er nye for han.

Gir styrke

Dersom filmen ikke vises på kino i Murmansk, vil du da oppfordre folk i Murmansk til å ta turen til Kirkenes for å se filmen?
– Ja, det gjør jeg gjerne. Den er jo på et språk de forstår, og de er selvsagt hjertelig velkomne. Slik de alltid er, sier administrerende direktør Geir Martin Jensen.
Regissør Andrej Zvjagintsevs film «Leviathan» er nominert til Oscar for beste utenlandske film. Regissøren sier til St. Petersburg Times at de strålende kritikkene i store aviser som New York Times og Los Angles Times gir oppmuntring og styrke i de usikre tidene.
Filmens premiere i Russland skal være forsinket, og regissøren sier til St. Petersburg Times at han i dag trolig ikke ville fått støtte fra det russiske kulturdepartementet, slik han fikk for to år siden.
Den russiske utenriksministeren Vladimir Medinskij skal til den avisen Izvestia ha sagt at han ikke liker det faktum at filmen er oscarnominert. Han beskrev også filmen som ekstremt opportunistisk i sin søken etter internasjonal suksess, og klaget på at det ikke finnes noen positive karakterer i filmen.

Beskytte

Leviathan er filmet i kystbyen Teriberka like utenfor Murmansk, og handler om en fattig manns kamp for å beskytte eiendommen sin fra å handle i klørne på korrupte politikere.
Guvernøren i Murmansk, Marina Kovtun, har i en twittermelding tilbakebevist forbud mot å vise filmen, men skal ha kommentert at folk ikke liker hvordan mennesker i nord fremstilles i filmen.
Oscar-vinnerne offentliggjøres 22. februar. Leviathan har allerede vunnet Golden Globe.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no