14. okt
Illustrasjonsfoto/arkiv
 
- Hore - håper du brenner i helvete
En tenåring risikerer over tre års fengsel dersom han blir kjent skyldig i sovevoldtekt.

Publisert: 15.jun.2017 10:05
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Den anmeldte hendelsen skjedde i en bolig i Sør-Varanger natt til søndag 2. oktober i fjor.

Ifølge tiltalen voldtok mannen i slutten av tenårene en jevnaldrende jente mens hun sov og/eller på grunn av beruselse var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Politiet startet etterforskning mot slutten av oktober, opplyser statsadvokat Torstein Hevnskjel, som har tatt ut tiltalen.

- Voldtatt av alle

Tiltalen inkluderer også krenkende utsagn mannen har kommet med på sin Instagram-profil. Her har han blant annet omtalt fornærmede som "den styggeste å største hora i kkn". På posten hadde han ifølge tiltalen også føyd til hashtags som #blirvoldtattavalle og #håpedubrennihelvete.

Hevnskjel opplyser til Sør-Varanger Avis at hendelsen har skjedd under eller i etterkant av en fest i boligen. Den fornærmede jenta har vært i kontakt med helsevesenet.

Det er også avhørt flere vitner i saken.

- Vi har avhørt personer som var til stede i boligen. Det er også personer som ikke nødvendivis har sett det som skjedde, men som har vært i kontakt med de involverte og kan ha hørt noe i ettertid, sier statsadvokaten.

Risikerer tre år

Overgrepene tenåringen er tiltalt for, regnes som samleie. Strafferammen er derfor fengsel fra minst tre og inntil 15 år. Instagram-postene kan også skjerpe straffen dersom han blir dømt på begge punkter.

Hans forsvarer, advokat Vidar Zahl Arntzen, ønsker foreløpig ikke å si hvordan tiltalte stiller seg til anklagene.

Saken ble anmeldt til politiet en tid i etterkant, opplyser jentas bistandsadvokat, John Kåre Olsen. Han sier at de to involverte kjente hverandre fra før, men at det ikke skal ha vært noe kjæresteforhold dem imellom.

Saken kommer opp for Øst-Finnmark tingrett i september.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no