15. okt
ADVOKATER: Aktor Torstein Lindquister og forsvarer Stein Rønning i samtale.
 
- Hørte fort et hyl til, og så kom det et dunk i veggen
Naboene ante først ikke at det var en skyteepisode. Tirsdag gikk tingretten igjennom mange private forhold, inkludert spørsmålet om banking i forkant.

Publisert: 13.jun.2017 19:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

En nabo av de avdøde og tiltalte i dobbeldrapssaken ble avhørt i Øst-Finnmark tingrett tirsdag. Naboen beskrev at hun våknet av et veldig hyl rundt klokka fire på natta, 29. august i fjor.

- Jeg så først ut det åpne vinduet, for jeg trodde det kom utenfra. Så hørte jeg fort et hyl til, og så kom det et dunk i veggen, forklarte vitnet.

Hun beskrev to klare lyder: Et hyl som fra noen som er vettskremt og hyler alt man har, fulgt av et høyt dunk i veggen, som om noen slo en knyttneve i veggen.

Denne lyden skulle vise seg å være haglskudd som traff veggen.

Mistenkte ikke skyting

Naboen tok det først for å være bråk og mulig vold. Hun ringte en annen nabo, og så politiet. Den andre naboen hun ringte hadde ikke hørt noe fra den tiltaltes bolig, og det var politiet som var først på stedet.

Politiet møtte som kjent et grusomt syn på drapsåstedet.

Naboen forklarte at det ikke slo henne at det kunne være den skyteepisoden det ble. Hun kunne heller ikke utelukke at det hadde gått av flere skudd før hun våknet.

En annen nabo i huset hadde hørt flere skudd, og beskrev også høylytte, skrekkfalne skrik.

Trakassering

Tingretten gjennomgikk også både private vitners og politiets vurdering av Pimsiri Songngams situasjon i forkant av drapet.

Et vitne fra Norasenteret fortalte at Pimsiri hadde det dårlig psykisk, på grunn av trakassering. Pimsiri fortalte til Norasenteret at det ikke dreide seg om banking, men trakassering. Men hun fortalte henne også om at hun ble dyttet og at ting ble kastet på henne av ektemannen.

Tross at hun ikke var trygg på ektemannen, hadde ikke Pimsiri virket bekymret over sitt velvære da hun kontaktet Norasenteret. Hun hadde ifølge vitnet derfra sagt at den tiltalte "bare drikker og sover, så det går greit." Dermed skulle hun vente til mandagen med å flytte.

Norasenteret hadde heller ikke sett direkte grunn til å ta kontakt med politiet, men hadde anbefalt Pimsiri om selv å ta kontakt om det var noe alvorlig.

Språk-utfordringer

Politiet fikk kritikk etter drapet for å ikke ha fulgt opp Pimsiri Songngam da hun kom til politiet to ganger uka før - først for å komme seg inn da hun var låst ute av leiligheten, og så øyensynlig for å finne ut av sønnens borgerstatus.

Spesialenheten for politisaker hadde henlagt saken som ble opprettet mot politiet. I tingretten ville aktor og forsvarer likevel vite mer om hva politiet visste i forkant.

Politibetjent Anders Stallemo hadde støtt på noen språkproblemer med Pimsiri de to gangene han var i kontakt med henne. Men han hadde fått tydelig inntrykk av at det ikke var voldsforhold, verken psykisk eller fysisk, da hun var i kontakt med politiet 23. og 26. august det året.

- Hun ble spurt flere ganger, og svarte tydelig negativt, sa han.

Økonomi

Tingretten gikk igjennom økonomien til både den tiltalte og avdøde Pimsiri Petchngam tirsdag, ved hjelp av politirevisor. Dette inkluderte full gjennomgang av bankkontoene deres, med trekk og innskudd det siste året før drapet.

Pimsiri Songngam (37) og Petchngam Songngam (12) ble drept tidlig på morgenen 29. august i fjor. Det ventes at rettssaken mot den siktede 59-åringen varer ut onsdag, om det ikke blir noen forsinkelser.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no