7. des
MISFORNØYD: Ordfører Cecilie Hansen er langt fra fornøyd med regjeringens forslag til statsbudsjett.
 
– Hva med Pasvik, havna og Storskog, Jan-Henrik?
Vei i Pasvik, Storskog, havnefasilitetene i Sør-Varanger og forlengelse av rullebanen på flyplassen glimret med sitt fravær i statsbudsjettet.

Publisert: 08.okt.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Ordfører Cecilie Hansen (Sp) er blant de som er veldig misfornøyd med årets statsbudsjett.

– Vi jubler og gleder oss over bevilgningen til ny flytebrygge på Bugøynes til 1,2 millioner kroner. Men vi legger også merke til at mens vi jubler over dette, jubles det andre steder over helt andre summer. De store pengene er ikke lagt igjen i Finnmark av Frp og Høyre, sier Hansen.

Lovnader

Hansen sier at Sør-Varangers egen stortingsrepresentant, Jan-Henrik Fredriksen (Frp) gikk langt i å love bevilgninger både til havnefasiliteter, ny vei i Pasvik, tollstasjon på Storskog og forlengelse av rullebane på flyplassen.

– Når ingenting av dette kommer, må det være lov til å være skuffet. De pengene som er bevilget til fylkesveiene i Finnmark er ikke nok til å dekke hullene en gang, sier Hansen.
Hun rister videre på hodet over kommunebudsjettene.

– Vi har en liten vekst, men vi er på ingen måte fornøyd. Regjeringen legger opp til en inntektsvekst på 1,8 prosent, mens Stoltenberg-regjeringen la opp til 5,8 ved siste budsjett. Nei, det blir tøffe kår i kommunene framover. Vi har mer oppgaver og fått mer ansvar, men det følger ikke penger med.
Finansminister Siv Jensen (Frp) sa i sin finanstale i Stortinget onsdag at kommunene må bli flinkere til å effektivisere.

– Jeg blir litt fornærmet. Hva har vi drevet med de siste årene om det ikke har vært å effektivisere? Vi balanserer på ytterste knivsegg for å drive gode skoler og drive sykehjemmene og få et så godt tjenestetilbud som vi ønsker. Videre kutter de i næringsstøtten, noe som gir lite rom for innovasjon. Jeg er veldig skuffet over en blå-blå regjering som med dette viser hvilket Finnmark de vil ha i framtiden, sier Hansen.

Fornøyd

Jan-Henrik Fredriksen selv er veldig fornøyd med årets statsbudsjett.

– Jeg er veldig mye mer fornøyd enn ved de foregående budsjettene. Dette er helt vårt eget budsjett, laget fra bunnen av, sier Fredriksen.

Han står ved lovnaden om at tollstasjonen kommer.

– I revidert nasjonalbudsjett i Stortinget ble det sagt at tollstasjonen på Storskog skulle konsekvensutredes. Det arbeidet er i gang. Et enestemmig Storting står bak at når utredningen er ferdig så vil penger til ny tollstasjon komme. Det er bare snakk om tiden og veien. Når det gjelder veien i Pasvik, så har vi bevilget penger til fylkesveiene. Nå er det opp til fylkeskommunen å prioritere andre veier enn Ifjord og Vestertana, slik at pasvikdølene kan få ny vei. Dessverre er det fortsatt et flertall i Stortinget for bevaring av fylkeskommunen, slik at vi fortsatt må forholde oss til de tre nivåene vi har, sier Fredriksen.
– Hva med rullebane og havnefasiliteter?
– Jeg holder på å jobbe med å finne en dato for at vår statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud, og vegvesenets sjef Terje Moe Gustavsen, skal komme til Kirkenes. Her vil både veiprosjekter og havnefasiliteter stå på planen.

Idrett og skuter

Fredriksen nevner også at idretten får 330 millioner kroner mer å rutte med neste år, som en sak som er jobbet igjennom fra Finnmark.
– Dette kommer etter forslag fra Finnmark Frp. Dette er penger som skal komme breddeidretten til gode. En annen gledelig nyhet på budsjettet er den foreslåtte avgiftsreduksjonen på snøskuter og motorsykler på 30 prosent. Dette vil føre til en prisreduksjon på 30 prosent, sier Fredriksen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no