6. des
MASSE: Ordfører Cecilie Hansen og utvalgsleder Kurt Wikan håper Kirkenes motorklubb drar nytte av overskuddsmassen fra E105. (Foto: Tor Sandø).
 
- Hva skjer med overskuddsmassen?
Får Kirkenes motorklubb overskuddsmassen fra E105 eller skal Statens vegvesen bruke den selv?

Publisert: 04.sep.2015 14:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Ordfører Cecilie Hansen og leder for utvalg for plan og samferdsel, Kurt Wikan, har engasjert seg i saken.

- Vi har registrert at Hæhre, som jobber ved E105, ønsker å gi overskuddsmassen til Kirkenes motorklubb. Men nå har Statens vegvesen satt foten ned. Dette er for ille, sier Hansen og Wikan.

Skafferhullet

Det er massen fra utbyggingen av E105 som er stridens kjerne. Skal entrepenøren få mulighet til å gi den bort eller skal de ikke?

- Massen blir bare kjørt til skogs. Ingenting skjer med den. Kan den ikke da like godt kjøres til motorklubbens bane i Skafferhullet. Nå må vegvesenet være sitt samfunnsansvar bevisst. Dersom massen kan brukes vettugt, så må jo det være det beste? Motorklubben har kjøpt 270 tonn grus. Nå må de kjøpe mer, dersom vegvesenet setter seg på bakbeina. Motorklubben legger for dagen et kjempeengasjement med masse dugnadstimer. Her må det finnes en fornuftig løsning, sier Wikan.

Ikke klart

Byggeleder Torbjørn Svendsen i Statens vegvesen understreker at de forholder seg til Veidekke og ikke til Hæhre i denne saken.

- Jeg har også vært på flere møter med representanter for Kirkenes motorklubb. Vi kan ikke gi bort statlig masse all den tid vi ikke vet om det kan bli behov for den senere i prosjektet eller ikke. Massen blir ikke kjørt til skogs, slik det sies her. Men dersom vi sitter med overskuddsmasse når prosjektet er avsluttet, så er motorklubben helt klart blant kandidatene til å dra nytte av det, sier Svendsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no