16. okt
IKKE INVITERT: Agnar Jensen er uavhengig representant i formannskap og kommunestyre i Sør-Varanger og ble først ikke invitert til frigjøringsjubileumsdagene 25. og 26. oktober. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen).
 
- Hvorfor er ikke alle politikerne invitert?
- Hvorfor er ikke alle politikerne i formannskapet invitert til Frigjøringsjubileet? Spørsmålet ble stilt av uavhengig representant Agnar Jensen. Nå er også han invitert.

Publisert: 02.okt.2014 12:29
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Ifølge enhetsleder for Kultur og fritid i Sør-Varanger kommune, Harald Sørensen, er de politiske gruppe- og utvalgslederne i formannskap og kommunestyre inviterte til frigjøringsjubileumsdagene 25. og 26. oktober. Formannskapsmedlemmene er kun inviterte til historiekonferansen 23. og 24. oktober.

Forbigått

– Men her er det ett formannskapsmedlem som føler seg forbigått. Hvorfor er ikke hele formannskapet inviterte til jubileumsdagene?

- Vi har sendt ut invitasjonene på oppdrag av ordføreren, så det spørsmålet må stilles til henne, sier Sørensen.

Ordfører Cecilie Hansen (Sp) sier at representasjonen er fordelt hele jubileumsuken.

- Jeg mener at alle politiske partier skal få anledning til å være med på denne begivenheten. Derfor er alle gruppelederne invitert den 25. oktober. Turen til Russland og konferansene er hele formannskapet invitert til, sier Hansen.

– Er ikke Agnar Jensen sin egen gruppeleder, på lik linje med SV, som også har én representant i kommunestyret?

- Agnar Jensen tilhører eller representerer ingen parti og er ikke gruppeleder, men formannskapsmedlem, sier Hansen.

Invitasjoner

Etter at media engasjerte seg i saken, så mottok formannskapspolitikerne flere invitasjoner til jubileet.

- Det er kommet invitasjon fra Russland til fem representanter fra Sør-Varanger kommune og fem pensjonister for å delta i deres feiring 22. oktober for å feire 70-årsjubileet for frigjøringen av Nordvest-Russland. I dag kom det også invitasjon til formannskapet vedrørende frigjøringsfeiringa med program for to dager, noe som kan sees på som en endring av tidligere avgjørelser, sier Jensen.

- Jeg kan vel anse det engasjement media har hatt i saken som medvirkende til en dreining i mer riktig politisk retning, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no