9. des
NISSEBESØK: Margot Bøgeberg med datteren Ranveig og selveste julenissen. (Begge foto: Martin Gramnæs).
 
- Hyggelig å gjøre noe for andre
Mens de aller fleste var i ferd med å skjære opp juleribba var to nisser ute i et ærend for å skape litt ekstra julestemning til de eldre.

Publisert: 30.des.2014 08:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

- Jeg hadde lyst til å gjøre noe for andre, forteller Tove-Lill Blix, som har kledd seg ut som en vaskeekte norsk nissekjerring.

Ringes inn

Med seg har hun sønnen Marius som er utkledd som amerikanisse, eller cola-nisse. Og en hel haug med gaver og godterier. Klokka er litt over fire julaften ettermiddag når de to nissene går inn hovedinngangen til det nybygde eldresenteret. Mange av dem som bor der, er i ferd med å gjøre seg klare til julefeiring, så det er ikke mange å spore i fellesarealene. Dermed tar nissene en runde på rommene, der de deler ut gaver til stor glede for mottakerne.

Julekos

Runden nærmer seg slutten, og på en avdeling har beboerne pyntet seg ferdig og tatt plass i fellesstuen. Peisen er tent opp og på tv-en er Sølvguttene i gang, mens bordet bugner av kaker og annet godt. Nissesekken er ennå velfylt og det blir et skikkelig gavedryss som prikk over i-en på den allerede tjukke julestemningen. En av dem som får gave er Margot Bøgeberg, som setter stor pris på nissebesøket. Hun har også besøk av datteren Ranveig.

- Men det var ikke noe gave til meg da, ler hun. Etter en stund er gavesekken tom, og nissene som nå begynner å bli ganske svette og varme kan ta av maskene.

- Det var veldig artig å gjøre noe sånt. Vanligvis sitter man jo bare hjemme på denne tiden, forteller Marius, som hadde hovedjobben med å slepe med seg den store gavesekken. Nissene har fått gavene av lokale bedrifter. Givergleden var stor så det ble mer enn nok til alle.

- Hele 16 bedrifter var med på å bidra til dette her, sier en fornøyd Tove-Lill Blix.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no