12. des
ÅPNING: Statsminister Jens Stoltenberg åpnet Barents-jubileet og Barents Score.
 
- I Kirkenes skinner alltid sola
En opplagt statsminister Jens Stoltenberg ønsket velkommen til åpningen av Barents-jubileet med forestillingen Barents Score.

Publisert: 03.jun.2013 20:12
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Barents Score er en utvidet versjon av åpningskonserten fra Barents Spektakel i 2011. Som Pikene på broen ønsket å gi en gratis reprise på i Paviljongparken i anledning Barents-jubileet.

Full score

Og med denne så er det ikke vanskelig å gi full score for forestillingen, som viser en symbolsk kamp på den arktiske slagmarken.
Før forestillingen holdt vertskapet for jubileet, statsminister Jens Stoltenberg, åpningstalen.
- Jeg var i Kirkenes første gang i 1972 da jeg var med min far som skulle drive valgkamp for EF-medlemskap. Det gikk ikke så bra. Jeg skal hilse fra Thorvald, og han er med oss i dag, på sokkel inne i sirkusteltet. I Kirkenes skinner alltid sola. Derfor sitter vi innendørs, sa Stoltenberg, før han overlot podiet til mattekjempere, dansere, lassokastere, balalaikamestre, trekkspillvirtuoser og en stjerne på cello. Selv fulgte Stoltenberg begynnelsen av konserten, før han måtte haste til Gapahuken restaurant for å ta i mot sin russiske kollega, Dmitrij Medvedev.

Tok seg opp

Barents Score startet litt dystert, der den russiske balalaika-mesteren Alexey Arkhipovksy spilte på sitt instrument, mens de russiske nevekjemperne Igor Sozonov, Anton Mikhailov, Stanislav Vasilev og Alexander Moskalento utkjempet slag seg imellom. Så entret den verdensberømte svenske cello-virtuosen Svante Henryson scenen, med et seks manns orkester. Da ble det straks mye lystigere, med de norske danserne Sigurd Johan Heide og Bjørnar Heimdal og lasso-kasteren Mikkel Isak Eira på gulvet.
Til sist var det den finske trekkspill-maestroen Kimmo Pohjonen som fylte salen med lyd og bevegelser, godt akkompagnert av finske, russiske og norske brytere. Blant disse var Marius Tjelde fra Kirkenes og Christian Sende Hansen fra Tana.
Bryterne rakk også en demonstrasjon på at de holder på å bli tatt av OL-programmet. "Bevar bryting på OL-programmet", løp de seks bryterne rundt med, før åpningskonserten var over.

Likte det de så

Og et fullsatt sirkustelt, med rundt 800 tilskuere, visste å sette pris på det de hadde fått sett. Det nærmeste døgnet fortsetter sirkuset på flere steder i Kirkenes. Barents Score handlet om en symbolsk kamp på den arktiske slagmarken. Nå overtar Jens Stoltenberg og Dmitrij Medvedev hovedrollene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no