8. des
KONFIRMANTENE BIDRAR: Årets konfirmantkull stiller opp som bøssebærere. Her Ingrid Renna Eilertsen og Sara Dørmenen.
 
– I kriser er vann kritisk
Årets konfirmanter samler inn penger.

Publisert: 13.mar.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

– Bøssebærere fra Sør-Varanger menighet gir deg mulighet til å støtte Kirkens Nødhjelps arbeid i katastrofer, sier kateket Kathrine Jahre i Sør-Varanger menighet.

– 15. mars får folk i Sør-Varanger mulighet til å støtte Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2016. Da besøker konfirmanter, unge og voksne alle husstander for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid, forteller kateketen.

Årets aksjon heter «I kriser er vann kritisk».

– I fokus står Kirkens Nødhjelps vannarbeid i katastrofer, og hvordan klimaendringene skaper flere og verre katastrofer. Pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden, og vil blant annet bidra til at organisasjonen raskt kan stille med rent vann når katastrofen rammer.

Godt imot

– Rent vann redder liv. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Vår støtte gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb. Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier kateket Kathrine Jahre.

– Aksjonstemaet er svært dagsaktuelt. Aldri før har verden sett så mange store katastrofer på en gang, og flyktningkrisen har gjort at lidelsene også har rykket nærmere oss her hjemme i Norge. Kirkens Nødhjelp har katastrofeinnsats i en rekke land.

Viktig aksjon

– Det siste året har Kirkens Nødhjelp gitt rent vann til blant andre flyktninger i Sør-Sudan, Syria, Nord-Irak og langs fluktrutene i Europa, flomofre i Malawi, tørkerammede i Etiopia og jordskjelvrammede i Nepal. Pengene vi samler inn i fasteaksjonen er enormt viktige for at vi skal klare dette arbeidet, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

– Folk her i Sør- Varanger viser et imponerende engasjement i forbindelse med aksjonen. I fjor ble det satt rekord på landsplan, med nær 37 millioner kroner. Det er inspirerende å se hvordan både unge og voksne sammen bidrar til å gjøre en forskjell for de som trenger det mest, kommenterer Kathrine Jahre.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no