22. okt
 
- Ikke drikk vannet!
Teknisk i kommunen jobber på spreng for å finne ut hvorfor vannet i Kirkenes er blitt mørkebrunt med store partikler. - Ikke drikk vann fra springen. Kjøp vann, råder Brannvakta.

Publisert: 02.jan.2014 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Feilen oppsto sendt i ettermiddag, trolig mellom 17 og 18. Vannet folk får levert er nå mørkebrunt, nesten sort, og det har store partikler med seg. Partikler som lett for eksempel tetter filtret i vaskemaskiner.
Få har vel lyst til å drikke vannet fra springen slik det ser ut.
- Og det bør heller ikke drikkes, Kjøp vann i stedet, er rådet fra Brannvakta i Kirkenes.
Brannvakta sier teknisk i kommunen jobber for fullt med å finne ut av feilen, som altså er et stort brudd i vanntilførselen. Klokka 21 var feilen fremdeles ikke funnet.

Bassenget inne i Prestefjellet skal være helt tomt.
Sør-Varanger kommune har ikke lagt ut informasjon om hendelsen, eller om hvordan folk praktisk skal forholde seg, på sine hjemmesider.

Mathis Persen, som bor på Prestefjellet, forsøkte torsdag kveld å ringe to numre oppgitt på kommunen sine hjemmesider i et håp om å få informasjon, men det var ikke mulig å nå frem på noen av numrene. Mobilen var slått av og fasttelefonen ikke i bruk.
- Det er for dårlig når ikke en gang fasttelefonen er i bruk, det viser jo at hjemmesidene ikke er oppdatert. Altfor dårlig for en kommune på Sør-Varangers størrelse, mener han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no