22. okt
OPPKLARING: Rødrussen hengte skiltet på lekestativet, men noen flyttet det senere til Eurosko.
 
– Ikke ment for skobutikken
– Plakaten var ikke ment for skobutikken i det hele tatt. Vi vet ikke hvem som har hengt den der, sier Ida Kristin Bjørklund.

Publisert: 13.mai.2013 16:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Hun er PR-sjef i russestyret og vil gjerne oppklare hva de gjorde natt til torsdag. Fredag morgen var jentene på Eurosko temmelig oppgitt over å ha blitt kalt horer, da de fant skiltet med Horehuset på døra til butikken.

– Det har skjedd en misforståelse i sammenheng med skiltet om horehuset, sier Bjørklund.

– Rødrussen var ute på sin første terrornatt, natt til torsdag 9. mai. Et av våre offer var lekestativet i gågata. Lekestativet ble surret inn i palleplast og stappet full av russekort. Vår opprinnelige idé var å henge opp et skilt, dette ble da horehus-skiltet. Vi ombestemte oss med tanke på aldersgruppen lekestativet befinner seg i, og i mangel av nye papp-plater snudde vi skiltet, skrev midlertidig stengt, og hengte det på det innsurrede lekestativet. Dette var altså en uskyldig spøk fra rødrussen, og vi tenkte ikke på at skiltet kunne misbrukes negativt senere. Skiltet har antageligvis blitt plassert hos Eurosko av barn som ville fortsette på leken. Vi beklager så meget for misforståelsen, og understreker at dette hverken var ment mot Eurosko eller dets ansatte, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no