9. des
IMOT: Ordførerkandidat for Ap, Rune Rafaelsen er sterkt i mot at Grensekommissariatet skal inn under politiet. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
- Ikke tukle med noe som virker
Ordførerkandidat Rune Rafaelsen sterkt imot å legge Grensekommissariatet under politiet.

Publisert: 08.mar.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

I preposisjonen som ble lagt fram i Stortinget fredag, opprettholdes forslaget om å legge Grensekommissariatets oppgaver under politiet.

Felles forståelse

- Historisk har norsk grensepolitikk vært kjennetegnet med fasthet og forutsigbarhet. Dette må fortsette. En endring av vårt grenseregime nå, på norsk side er en uklok avgjørelse, mener Rafaelsen. Han poengterer også at Grensekommissæren er en militær leder.

- Dette speiler begge sider, og det er felles forståelse mellom disse, slår han fast, og mener man ikke må tukle med noe som virker bra i dag.

Forhastet

- Norges grenseregime overfor Russland har en tredeling fordelt på Grensekommissariatet, Grensevakten GSV og Politiet. Dette har tatt utgangspunkt i tre ulike roller, men har til sammen fungert meget godt, poengterer Rafaelsen som også synes det er feil å ta opp dette i en politireform.

- Skal du ha endringer her, må dette gjøres på et selvstendig grunnlag. Dette som nå legges frem er forhastet, slår han fast. Han legger til at Grensekommissariatet er en viktig nasjonal institusjon, som også er viktig for den sivile befolkningen i lokalsamfunnet.

- Arbeiderpartiet i Sør-Varanger vil arbeide at Grensekommissariatet skal bestå som en selvstendig og sterk nasjonal institusjon i Kirkenes, ledet av en militær offiser som ivaretar paritet og likeverd i forhandlingene med russisk part, slår han fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no