12. des
STEMMEGIVNING: Arbeiderpartiets førstekandidat ved Sametingsvalget, Mariann Wollmann Magga (til venstre), og NSR/SFPs andrekandidat, Christina Henriksen, mener at Kirkenes videregående skole ikke informerte godt nok om mulighetene til å stemme ved Sametingsvalget.
 
- Informerte for dårlig
De samiske politikerne Christina Henriksen og Mariann Wollmann Magga mener at Kirkenes videregående skole ikke informerte godt nok om mulighetene for å stemme til Sametingsvalget.

Publisert: 27.aug.2013 17:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Da elevene gikk til stemme-PCene mandag ettermiddag, så var det stort sett bare Stortingsvalget de stemte på. Noen få hadde fått med seg at det var muligheter for å gi sin stemme ved Sametingsvalget.

Undrende

- Vi stiller oss undrende til dette. Dersom skolen finner det vanskelig å informere elevene om mulighetene for å avgi stemme ved Sametingsvalget, så kan vi gjerne være med å bidra, sier førstekandidat for Arbeiderpartiet, Mariann Wollmann Magga og andrekandidat for NSR/SFP Christina Henriksen.

De to sier at mange av de andre videregående skolene i fylket, der det har vært gjennomført skolevalg, så har også stemmegivning til Sametingsvalget vært godt mulig.

- Det er viktig å spre kunnskapen også om Sametingsvalget, sier de to samepolitikerne.

Informasjon

Ansvarlig for skolevalget ved Kirkenes videregående skole, Kristian Isaksen, sier at elevene hadde muligheter til å stemme også ved Sametingsvalget.

- Det var egne passord for Stortings- og Sametingsvalget. Dessverre så har vi hatt alt for liten tid til å informere elevene om skolevalget, dermed så er det godt mulig at det er få elever som har vært informert om mulighetene for å stemme ved Sametingsvalget. Noen få elever har imidlertid stemt ved dette valget, sier Isaksen.

Christina Henriksen var med i skoledebatten sammen med representantene fra partiene som stiller ved Stortingsvalget.

- Jeg er veldig glad for å ha fått presentert meg sammen med de andre politikerne. Opplegget kan bare bli bedre, sier Henriksen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no