19. nov
MYE FOLK: Men lite penger for arrangørene Kirkenesdagene as. Her fra fjorårets kirkenesdager.
 
- Ingen Kirkenesdager uten kommunal støtte
Den årlige byfesten kan bli avlyst hvis politikerne sier nei.

Publisert: 14.mar.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

De to siste årene har Sør-Varanger kommune stilt areal gratis til disposisjon, men sagt nei til å støtte Kirkenesdagene med penger. I 2014 gikk arrangementet med rundt 110 000 kroner i underskudd.

Nå søker Kirkenesdagene as kommunen om 150 000 kroner og varsler at det blir ingenting av årets byfest hvis ikke kommunen stiller med penger.

Uten kjedene

Det er næringslivet som står bak de årlige kirkenesdagene. Det er samtidig en del av næringslivet som gjør at de er avhengig av kommunal støtte.

«Mindre betaling fra det lokale næringslivet pga flere kjeder som ikke bidrar (...)» blir oppgitt som en av årsakene til at de ber om 150 000 kroner.

Mindre inntekter kommer sammen med utgifter til strøm og renovasjon og Kirkenesdagene as oppgir også at de betaler idretteslaget BIL store summer for å rydde i gatene hver kveld under arrangementet.

Sier ja

Rådmannen anbefaler politikerne å støtte Kirkenesdagene med inntil 135 000 kroner. Hun argumenterer med at arrangementet bidrar til å «markedsføre kommunen utad og bygge identitet innad». Hun mener dagene skaper bolyst og er viktig for næringslivet både økonomisk og som samarbeidsarena. Hun mener også at det er spesielt viktig med arrangementet i år, etter gruvekonkursen i vinter.

Men hun vil at kommunen skal kreve noe i gjengjeld for økonomisk støtte.

Stiller krav

Rådmannen foreslår at politikerne skal kreve gratis standplass for lokale matprodusenter, som en forsøksordning. Hun mener dette vil styrke Kirkenesdagenes lokale profil og identitet.

Rådmann Nina Bordi Øvergaard varsler samtidig at det i forbindelse med kommunens strategiske næringsplan kan komme forslag om nettopp å bruke arrangementer som Kirkenesdagene til å posisjonere Kirkenes som næringskommune, handelssenter, møtested i Øst-Finnmark og Barentsregionen.

Saken skal behandles av fondsstyret torsdag denne uka.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no