17. okt
LUFT: Eirik Slagtern og Kirkenes skolekorps har flere ganger klaget på lufta og mangelen på luft på nye Kirkenes skole.
 
– Inneklimaet ødelegger korpset
Frykten er at det elendige inneklimaet på nyskolen ødelegger Kirkenes skolekorps. Det sier dirigent Eirik Slagtern.

Publisert: 09.okt.2013 12:43
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Dirigenten blåser ut. Og det i moll. I ett år har han klaget til skoleledelsen. Klaget på lufta på nye Kirkenes skole.

Oppgitt

– Det går knapt an å være her lenge om gangen. Vi er mange som begynner å bli temmelig oppgitt over situasjonen. Nå så jeg ikke annen utvei enn å gå til avisa for å få løst saken og få bedre luft på skolen. Dette gjør jeg for å unngå at ungene forsvinner mellom fingrene på meg, sier Slagtern.
Ungene som får korpsundervisning et par ganger i uka på skolen klager på hodepine.
– Lufta – eller mangelen på luft – gjør at vi ikke får en effektiv korpsundervisning. Jeg kan ikke holde på sånn lenger. Jeg har sagt i fra gjentatte ganger, men ingenting skjer. Nå er jeg lei. Frykten er at alt vi har bygd opp, skolemusikkorpset, skal forsvinne gjennom fingrene mine, sier Slagtern.
Da vi var innom Kirkenes skole mandag ettermiddag, var det elendig luft. Men ungene lyste opp da det ble bedre midt i øvingen.
– Nå var det bedre, sier en liten trompetist.
Men gleden varte ikke så lenge. Det var nemlig en dør som sto åpen.
– Det er nok nå.
Sier dirigent Slagtern.
– Nå vil vi ha bedring i lufta under øvingene våre. Vi kan jo ikke begynne å medisinere korpsungene heller.

Brakt det videre

Rektor ved ungdomsskolen på Kirkenes skole, Michael Berstad, er kjent med at Kirkenes skolekorps og dirigent Slagtern har klaget på luftforholdene ved skolen.
– Nå er ikke jeg ingeniør, så jeg har brakt saken videre til kommunens tekniske avdeling, sier Berstad som sier at luftforholdene på skolen er veldig bra på dagtid.
– Lærerne klager ikke og elevene klager ikke. Det eneste som har vært registrert er trykkforskjell i bygget, sier Berstad.

Skal måle

Teknisk sjef i Sør-Varanger kommune, Ivar Kaski, er også kjent med at de har fått klager på lufta ved skolen.
– Skolen er bygget med tekniske anlegg inkludert ventilasjonsanlegg som skal gi et godt inneklima. Som ungdomsskolerektoren også sier så er luftforholdene på skolen veldig bra på dagtid. Skolekorpset har imidlertid en annen opplevelse av det på ettermiddagen, noe vi tar seriøst, sier Kaski.
Kommunens tekniske avdeling fikk den første henvendelsen fra skolekorpset 23. september.
– På første øvelsen etter denne henvendelsen hadde vi folk på stedet som sjekket at ventilasjonsanlegget var i drift. Og det var det. Vi har også en logg som viser at ventilasjonsanlegget er i drift på ettermiddagstid og at temperaturen på øvingsstedet i amfiet ligger på cirka 21 grader. Det er viktig også for oss å finne årsaken til at lufta oppleves som dårlig. Vi vil derfor over en periode måle alle relevante verdier for luftkvalitet på skolens amfi, sier Kaski.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no