9. des
FJERNET: Jonas Raab er veldig skuffet over at klatrestativet i gågata ble fjernet. - Det er ingen andre lekeplasser i byen, kunne man ikke heller fått det godkjent, spør han. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Jeg ble skikkelig lei meg
Jonas Raab (11) ble skikkelig lei seg da han så at lekestativet i gågata var fjernet. - Hvor skal vi nå leke, spør han.

Publisert: 13.jun.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

- Da jeg leste i avisa at det var fjernet ble jeg skikkelig lei meg. Jeg og vennene mine har lekt mye der, det var et sted hvor jeg har truffet mange venner, sier Jonas Raab.

Han forteller at han mange ganger har lekt der i timevis av gangen, det har vært et populært sted å leke.

- Men jeg har aldri opplevd at noen har falt ned eller skadet seg, og jeg har lekt der veldig mye i mange år, sier han.

Jonas Raab sier at han synes det er veldig rart at det bare ble revet.

- Det stod at det ikke var godkjent. Jeg synes ikke det var spesielt farlig der, men det var en løs planke, og det er jo høyt. Så små barn kunne nok falt ned. Men kunne man ikke heller fått det godkjent enn å bare rive det, spør han.

Han kommer bare på en til lekeplass i byen, og det er Savioparken.

- Men apparatene der er ikke så spennende, de er nok laget for litt mindre barn. Og så er det lenger unna også, sier han.

Hvis han hadde blitt rådført av ordføreren er han helt klar på hva han ville svart:

- Nei, ikke riv det, sier Jonas Raab.

Har satt av penger

– Formannskapet har vedtatt å sette av en halv million kroner til forskjønning. Dette handler om forskjellige formål innen park og anlegg. Jeg er veldig opptatt av at pengene brukes på konkrete ting, sier ordfører Cecilie Hansen.

Hun sier at det er naturlig at man også ser på Kirkenes sentrum, og at tiltak som kan gjøre sentrum attraktiv når det har kommet en handelspark ved Lokstallen også er aktuelt.

– Ingenting er bestemt ennå, men pengene er bevilget og nå vil administrasjonen jobbe med hvor de trenges mest, og komme med forslag, sier hun.

Når det gjelder rivingen av klatrestativet sier hun at det ikke bare handlet om vedlikehold, men også at det ble brukt til å stumpe sneiper i og til urinering.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no