7. des
FRISTED: Sør-Varanger er fristed for Ørjan Nilsen. Her sammen med dattera Angelica. (Foto: Martin Gramnæs).
 
- Jeg har verdens beste jobb
Den verdenskjente musikkprodusenten og DJ-en Ørjan Nilsen har ingen planer om å flytte fra Sør-Varanger.

Publisert: 11.mar.2015 16:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Den verdenskjente musikkprodusenten og DJ-en Ørjan Nilsen har ingen planer om å flytte fra Sør-Varanger.

- Nei, jeg har akkurat tatt opp lån og skal bygge meg hus på Sandnes, forteller Nilsen, som akkurat har kommet hjem fra Mexico. Der spilte han for mellom 20 og 30 000 mennesker.

Nervøs

Nilsen har laget musikk siden tidlig 2000-tall. Han slo igjennom i 2008 med låten «La Guitarra», og siden da har det gått i ett.

- Jeg ble signert første gang i 2005, men spesielt siden 2010 har det eksplodert, forteller han. Det betyr at han har bra med rutine, men i Mexico denne uka ble han faktisk nervøs før han gikk på som headliner.

- Han som spilte før meg, hadde et mye kjappere tempo, men folk stod bare og svaiet. Men akkurat i det jeg skulle sette musikken inn i spilleren, var det noen som må ha sett hårtustene mine eller noe, for hele arenaen bare eksploderte. Jeg fikk skikkelig gåsehud, forteller han ivrig.

Hjemme

Han er rimelig jet-lagged når avisa møter han og datteren Angelica i Kirkenes fredag ettermiddag.

- Jeg elsker jobben min, men jeg savner dattera mi veldig da, sier han. Også Angelica synes det er godt å få hjem pappa. Livet som DJ, er ikke akkurat noe ni til fire-jobb og Nilsen er på farten store deler av året.

- Det lengste jeg har vært borte i strekk, er en og en halv måned. Og da var jeg bare hjemme en dag og vasket klær før jeg reiste igjen, forteller han. Høysesongen varer som regel fra tidlig vår til desember. Dermed er det jula og januar som blir ferietid for Nilsen.

- Man kan jobbe hele året om man vil, men det skjer minst akkurat i de månedene. Derfor blir det ferie da, sier han. For man må jobbe mye i denne bransjen, skal man hevde seg. Nilsen forteller at han har sett flere eksempler på DJ-er som har gjort det knallbra i et par år, for å så forsvinne fra scenen.

- Heldigvis har jeg holdt på så lenge, og kommet såpass høyt opp. Da tar det lenger tid før man ramler ned igjen. Men man vet aldri hvor lenge det varer, og jeg vil jo ikke drive med noe annet, slår han fast.

Mer professjonelt

I og med at han har kommet så langt som han har, er han også ofte headliner på stedene han spiller. Da er det han som er trekkplasteret og det setter et ekstra press.

- Da er det liksom du som er grunnen til at folk står og hører på, og da handler det om å levere, slår Nilsen fast. Ett sett varer i mellom en og to og en halv time.

- Som regel spiller jeg rundt en og en halv. Med all hoppinga og dansinga er jeg helt utladet når jeg er ferdig. Han har hatt flere jobber, men DJ er den tyngste. Nilsen er helt klar på at techno og rave-sjangeren har blitt mye mer profesjonalisert siden han begynte å eksperimentere på gutterommet.

- Før måtte man ha en haug med kostbart utstyr, og hadde man ikke det, så hørtes det ikke proft ut. En synthesiser for eksempel. Denne kostet gjerne 30 000 kroner. Nå får du programvare som du kan legge inn på pc-en til en brøkdel av prisen, nevner han som eksempel. I tillegg mener han at folk er blitt generelt flinkere til å lage denne type musikk. Han er også optimistisk på sjangerens fremtid.

- Det har roet seg ned i Europa de siste årene, men nå har amerikanerne tatt den til seg. Og det som er populært i USA, sprer seg videre. Det er nesten som en resirkulering, forklarer han og legger til at også Asia har fått øynene opp for trance.

Miami

Nå har ha fri til 26. mars. Da setter han seg på flyet til Miami. Der skal han delta på Winter Music Conference. - Et arrangement med forskjellige konferanser og spillejobber.

- Det er en viktig arena å være på, forteller han. I tillegg skal han spille ute på en yatch.

- Det er skikkelig kult, selv om jeg egentlig er en landkrabbe, flirer han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no