10. des
KONTAKTER: Ordfører Rune Rafaelsen sier han tar i bruk alle sine kontakter i omlastingssaken.
 
– Jeg kommer ikke til å gi meg, sier Rune
– Miljømessig og politisk uklokt, mener ordføreren om Miljødirektoratets Norterminal-avgjørelse.

Publisert: 29.mai.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

– Utrolig trist at Miljødirektoratet uten empiri fatter et slikt industrifiendtlig vedtak, og det altså i en situasjon der det politiske Norge vil ha omlasting, sier ordfører Rune Rafaelsen etter at Miljødirektoratet tidligere i uka sa nei til Norterminaløs søknad om å oppheve begrensningen i oljeomlastingen på inntil tre tonn. Vedtaket førte til at Norterminal sendte ut permitteringsvarsel til omlag 20 ansatte.

Beredskap

Ordfører Rune Rafaelsen mener vedtaket er galt på flere måter.
– Det finnes ikke bedre beredskap i verden enn det vi har her. Men i stedet tvinges omlastingen til Murmansk, der det ikke fins beredskap. Dessuten svekker dette det norsk-russiske samarbeidet, og det er politisk uklokt.
Rafaelsen beskriver at han nå bruker alle sine kontakter på å få omgjort vedtaket. Han har møter med fagbevegelsen, med andre politikere både i eget parti og utenfor og med statssekretæren.

Tragisk

I neste uke reiser Rafaelsen til Oslo for blant annet møte med Jonas Gahr Støre.
– Jeg har ikke gitt opp og har selvsagt ikke tenkt å gi meg med dette. Vedtaket er tragisk for Sør-Varanger som får dette oppe på nedleggelsen av Sydvaranger Gruve, da begynner vi å nærme oss tusen tapte arbeidsplasser. Samtidig mases det om denne flyplassen på Rygge. Det gir perspektiver, understreker ordføreren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no