20. okt
 
– Jeg tror ikke man skal tenke så mye
Når tre arrangører går sammen om dans, blir det energi nok til alle.

Publisert: 16.jan.2018 11:00
Oppdatert: 16.jan.2018 09:39

Helgen 12. til 14. januar ble det arrangert en dansehelg på Ofelas Arena. Her kunne påmeldte deltakere komme og danse ulike sjangere som linedance, hip hop og zumba. Arrangørene som stod bak var Kirkenes DanseKlubb, Nordlys Studio og Ofelas Arena.

Frank Fiskebeck fra Kirkenes DanseKlubb forteller at de har samarbeidet et par ganger tidligere, men at dette var første helgen de arrangerte sammen. Idet SVA er innom på lørdagen, har helgen foreløpig vært vellykket med rundt 50 stykker som står klare for linedance ute i hallen.

– Vi har noen som har meldt seg på hele helgen, og så er det noen som kommer bare for en og en time, men de fleste har vært med på alt. Hovedmålet er å invitere folk inn så de kan se hva vi gjør, sier Lisa Victoria Johansen fra Nordlys Studio.

Frank Fiskebeck tilføyer at noe av det viktigste de gjør, er å fostre aktivitet for befolkningen i Sør-Varanger.

Energi

Inne på Ofelas Arena er det et enormt energinivå med stort engasjementet. Her finnes det deltakere i alle aldre, flest kvinner, men også et par menn. Helgen styres av instruktører som tar deltakerne gjennom time etter time med utholdenhetstrening og moro. Noen av dem blir også dratt opp på scenen. En av deltakerne var Vibeke Melhus Bergseth:

– Det kan jo være skummelt, men jeg tror ikke man skal tenke så mye. Jeg tror man bare skal ha det gøy.

Hun trener zumba til vanlig, men var tidligere med i Sør-Varanger swingklubb, hvor hun danset aktivt.

– Jeg liker å kombinere både swingdans, zumba og litt yoga. Jeg tror man har godt av litt variasjon, og det her er god utholdenhetstrening. Og så går timen så fort fordi det er så gøy. Hip hop har jeg ikke vært så mye borti, men det var kjempegøy!

Med på alt

Tor Emanuelsen går hver onsdag på swingklubben og har danset swing i ca. 10 år. Han har aldri danset noen av de andre sjangerne, men deltok på alt.

– Strong zumba var fin trening, men ganske krevende. Jeg har heller aldri danset hip hop og hadde ikke trodd at jeg skulle gjøre det på mine gamle dager. Det var veldig gøy!

Han ser ikke bort ifra at hip hop er noe han kommer til å prøve igjen.

Lisa Victoria Johansen har inntrykk av at de som kommer, syns det er gøy og ikke bare for treningens skyld.

– Det er det sosiale, de minuttene de har før og etter trening. De prater og flirer og har funnet masse nye bekjentskaper bare ved å komme på en sånn trening. Så det er en kjempefin sosial ting å gjøre.

– Så er det artig å lære seg å danse swing. For vi skal jo danse swing i kveld med Frank. Det er derfor det er så mange som blir igjen. Alle sammen har lyst til å danse med Frank, sier Linn Moberg fra Nordlys Studio og flirer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no