20. okt
KOMMENTERER FORHOLDENE: Kommunalsjef Arnulf Ingerøyen sier fraværet i barneverntjenesten fortsatt er høyt. Han går imidlertid ikke inn på anklagene om gjengjeldele. (Arkivfoto: Yngve Grønvik)
 
- Jeg vil ikke gå inn på konkrete spørsmål som omhandler enkeltansatte
Barnevernsleder Irene Pleym Jakola føler seg utsatt for gjengjeldelse. Kommuneledelsen er fortsatt taus om spørsmålet.

Publisert: 23.mar.2017 08:34
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Hittil har kommunen holdt seg tause rundt anklagene hvor barnevernsleder, Irene Pleym Jakola, føler seg utsatt for gjengjeldelse. Gjentatte ganger har SVA forsøkt å få svar av kommunen uten å lykkes.

Nå har kommunalsjef Arnulf Ingerøyen imidlertid kommentert saken i korte trekk.

- Kommunalsjefen vil ikke gå inn på konkrete spørsmål som omhandler enkeltansatte. Generelt kan jeg si at de ansatte i barnevernet har god kompetanse og utgjør en betydelig ressurs for kommunen. Det er et stort ønske om at de snart er tilbake på jobb, sier kommunalsjef Arnulf Ingerøyen.

Bakgrunn: Åtte av ti barnevernansatte sykmeldte

God dialog

Kommunalsjef Ingerøyen bekrefter videre at situasjonen i barnevernet er uendret siden SVA skrev om at åtte av ti barnevernansatte var sykmeldte i forrige uke.

- Jeg bekrefter at det fortsatt er sykefravær i barnevernet. Dette er noe vi jobber med og vi har dialog med de sykmeldte. Vi håper forholdene normaliseres og at de sykmeldte snart er tilbake på jobb.

Videre gjentar han det han uttalte i forrige uke, hvor han understreker at kommunen vil sikre at situasjonen i barnevernet ikke går utover de som trenger tjenesten mest.

- Det er viktig å sikre at innbyggerne og barna ikke blir skadelidende, sier kommunalsjefen
.

Styrker tjenesten

For å opprettholde tjenesten har kommunen leid inn et eksternt firma. Totalt er det tre saksbehandlere som skal bidra til å sikre forsvarlig drift i tjenesten.

- Som jeg tidligere har redegjort for, er de tiltak som er satt inn gjort for å styrke barneverntjenesten. Avdelingen ble skilt ut som en egen enhet med enehetsleder, og organisatorisk plassert under kommunalsjef for oppvekst. Dette ble gjort som et tilsvar på fylkesmannens krav om kortsiktige tiltak for å styrke tjenesten, sier Ingerøyen videre.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no