5. des
MINIMUM: Menigheten har måttet vente på å fjerne dette treet på grunn av ressursmangel.
 
- Kan bli umulig med lovpålagte oppgaver
Menighetsrådet roper varsko om de får reduksjon i støtten. Kommunestyret skal ta avgjørelsen neste uke.

Publisert: 07.des.2013 13:55
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

I innstillingen til kommunestyret neste uke foreslås det å redusere driftstilskuddet til menighetsrådet med 500 000 kroner, til 4,5 millioner. Men menighetsrådet sliter allerede med å få gjort alle oppgavene sine, og kirkevergen har varslet om at det vil bli umulig å utføre alle oppgaver de har ifølge gravferdsloven og kirkeloven om de får den reduksjonen.

Færre ansatte

Kirkeverge Wenche Dervola mener de har omorganisert seg så langt de kan.

- Det var derfor vi ikke ba om økning i fjor. Med de fem millionene i driftstilskudd vil vi kunne opprettholde et minimum av drift. Dette er menighetsrådets bidrag til kommunens behov for innsparing, sier kirkeverge Wenche Dervola.

- Optimalt sett skulle vi hatt 300 000 kroner mer, for å få et bedre tilbud.

Med en reduksjon på 500 000 mener kirkevergen at de vil være nødt til å ha færre ansatte. Det vil i så fall gjøre det vanskelig eller umulig for dem å gjennomføre rehabiliteringsprosjekt, innføringen av festeavgift og mer, ifølge henne.

Tre over grava

En av SVAs lesere var opprørt over et tre som i lang tid hadde ligget over en sti på kirkegården ved skolen. Kirkeverge Wenche Dervola forteller at det er ressursmangel som har gjort at de ikke har fått fjernet treet ennå.

- Fagarbeideren på kirkegården vet om det. Men på grunn av ferie og sykdom har vi ikke kunnet prioritere å få fjernet det, sier hun. Mer umiddelbare hendelser som begravelser har gått foran trefjerningen.

- Vi har åtte kirkegårder som vi ivaretar, og to ansatte som gjør det, sier kirkevergen.

Utvider kirkegårdene

Det gis derimot ressurser til utvidelse av kirkegårdene. I tillegg til utvidelsen av kirkegårdene på Sandnes og Neiden, skal menighetsrådet også bruke tid på å opprette ny kirkegård på Bugøynes. Menighetsrådet i Sør-Varanger håper å kunne bruke 4,7 millioner kroner på kirkebyggene og kirkegårdene i 2014.

Kirkegårdene har måttet vente tidligere år.

- Det har til nå vært nødvendig å prioritere de kirkebyggene som hadde størst forfall. Midlene kommunen har gitt så langt har gått til å få satt i stand byggene. Vi er nå i sluttspurten der, sier Dervola.

Så nå begynner menighetsrådet med kirkegårdsutvidelsen.

- Det ligger veldig gode planer her. Hvor mye penger vi får avgjør hvor fort vi blir ferdige. Vi trenger folk i administrasjonen for å ha mulighet til å gjennomføre de nødvendige investeringene, sier kirkevergen.

Med de faste oppgavene deres, har de nemlig ikke så mye tid til overs for kirkegårdsarbeidet. Menighetsrådet venter spent på hvor mye de får til utvidelse av kirkegårdene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no