10. des
POLITIADVOKAT: Jens Bernhard Herstad mener det er fare for at voldsmannen fra november kan gjøre flere forbrytelser om han slippes fri. (Arkivfoto)
 
- Kan gjenta forholdene
Den voldssiktede 22-åringen er varetektsfengslet til 30. desember. Politiet regner med å være ferdig med etterforskningen neste uke.

Publisert: 11.des.2014 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Øst-Finnmark tingrett vedtok 2. desember å holde en 22 år gammel mann fra Sør-Varanger varetektsfengslet til 30. desember. Det er etter at han allerede har sittet i arrest siden begynnelsen av november. Mannen er den ene av de to som er siktet for å grovt ha mishandlet en annen 22 år gammel mann natt til 2. november.

- Vi mener at det er fare for gjentakelse av forholdene, og tingretten er enig, forteller politiadvokat Jens Bernhard Herstad. Tingretten påpekte at den siktede fortsatt var under mistanke for en handling som kan føre til mer enn seks måneder i fengsel.

Usikker rettsdato

Politiadvokaten kan ikke si når saken kommer opp for retten ennå.

- Det kommer an på når saken er ferdig etterforsket. Så skal saken til statsadvokaten for tiltale, og så skal vi finne en dato for rettssaken som passer for alle, sier han.

Herstad forteller at de regner med å være ferdig med etterforskningen i løpet av neste uke. Det gjenstår fremdeles noen avhør.

Retten vil vurdere om den siktede mannen fortsatt skal sitte fengslet etter 30. desember.

Langvarig

Offeret i saken ble torturert, skadet og truet over en periode på to og en halv time natt til 2. november. Han endte på akutten med bruddskader i begge armene og en av føttene, sår i ansiktet og ellers skader over hele kroppen. En venn av offeret klarte å få ham vekk.

De to siktede ble arrestert kort tid etter, og mannen ble varetektsfengslet. Kvinnen ble ilagt seks måneders besøksforbud hos offeret. Begge to har erkjent deler av siktelsen.

Den siktede mannen har flere voldssaker på rullebladet, og har blitt dømt for å ha truet både fengselsbetjenter i løpet av soning, og offentlige tjenestemenn ellers.

Kvinnen på frifot

Kvinnen som er siktet for å ha deltatt i de ovennevnte voldshandlingene ble ikke fengslet etter arrestasjonen. Dette blant annet fordi det ikke var plass til henne i fengsel. Hun kommer uansett ikke til å varetektsfengsles slik saken er nå, ifølge politiadvokat Jens Bernhard Herstad.

Det er fordi politiet ikke ser noen fare for at kvinnen skal gjenta forbrytelsen, forspille bevis eller stikke av.

- Slik vi vurderer det, er ikke vilkårene for varetektsfengsling oppfylt, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no