24. okt
FORSVUNNET: Kristine Ramberg vet ennå ikke hvem som tok 50-60 gaver som skulle gå til Nikel-barn.
 
– Kan ikke legge gaver under Nikel-juletreet
Mandag skal en kunde ha hindret enda et tyveri fra innsamlingen til Nikel-barn på Amfi.

Publisert: 21.des.2015 16:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

– Nå var det nettopp en kunde her og sa fra at en dame forsøkte å forsyne seg av pakkene under juletreet, sier senterleder Kristine Ramberg mandag.

Med det er begeret fullt. Siden 50-60 julegaver til Nikel-barna forsvant fra juletreet på Amfi-senteret forrige uke, har de økt sikkerheten rundt veldedighetsopplegget. De har omplassert juletreet, og regelmessig samlet inn julegavene som folk har lagt igjen.

Men nå mener Ramberg at de ikke lenger kan ha det slik.

– Vi må finne en annen ordning. Det blir at folk leverer gaver i butikkene. Jeg hiver meg rundt og lager en plakat om det ved juletreet, slår hun fast.

To damer observert

Senterlederen begynner å miste håpet om å ta tyvene.

– Vi har snakket med politiet, og de kan ikke gjøre så mye uten spor. Vi anser vel pakkene for å være tapt nå, sier Ramberg.

Overvåkingskameraene har heller ikke fanget opp noe som kan brukes for å ta tyvene, så vidt senterledelsen kan se.

Politiet har ikke gitt opp håpet, men stasjonsleder Hans Møllebakken kan ikke garantere en løsning før jul.

– Selv om det er snart jul og vi gjerne skulle ha sett tyveriet oppklart, så må vi ha en prioritering basert på andre saker vi jobber med, skriver han til SVA.

Helt uten spor er de ikke.

– Vi jobber med saken basert på en observasjon av to damer, sannsynlig ikke norske. Vi vet foreløpig ikke om de kan knyttes til saken. Foreløpig er det alt for tidlig å si hva vi har funnet ut og hvilke muligheter vi har til å komme til bunns i saken, slår han fast.

Reagerer på tyveriet med 12 000

At de første innleverte gavene forsvant, har ikke stoppet givergleden til folk i Sør-Varanger. Snarere tvert i mot.

– Jeg tror vi har seks sekker med julegaver inne på kontoret. Kundene har virkelig gitt, sier Ramberg. I tillegg har de fått høre at andre bedrifter i sentrum stiller med gaver.

Helge Roska Mikkelsen i Fargekilden forteller at tre bedrifter har gått sammen for å gi gaver for omtrent 12 000 kroner til Nikel-barna. Fargekilden, underbedriften Ringo, og Bygg og Malermesteren samarbeider om det, som en direkte reaksjon på tyveriet.

– Vi synes det er helt utrolig at noen gjør noe slikt. Vi har det godt her i landet, og jeg får vondt i kroppen av å høre at noen har stjålet gavene til de som trenger dem, sier Mikkelsen.

Gavetyveriet

Gaveinnsamlingen på Amfi-senteret dreier seg om å gi julegaver til trengende barn i Nikel. Tradisjonelt de siste årene, har folk lagt gaver under juletreet inne på senteret, med lapp på om hvilken alder og kjønn gaven er til. Så blir gavene kjørt til Nikel til russisk julaften over nyttår.

Forrige uke forsvant imidlertid alle julegavene under juletreet. Det virker som om noen har vært inne og forsynt seg av julegavene i løpet av åpningstiden, rett foran nesa på både kunder og butikkansatte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no