22. okt
IRRITERT: Åge Thomassen ringte Vegvesenet for å spørre om veistøvet og ble bedt om å skaffe seg gassmaske.
 
- Kjøp deg gassmaske
Åge Thomassen ble bedt om å begynne å bruke gassmaske da han ringte til Vegvesenet for å klage på veistøvet.

Publisert: 03.mai.2013 17:18
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

- Jeg ville bare vite om de kunne gjøre noe med veistøvet. Det er strøsand fra i vinter som har blitt finmalt og som nå finner veien overalt, inn i hus og biler, det er veldig plagsomt, sier Thomassen.

Ble forbannet

Han ringte 02030 og spurte seg fram til rette vedkommende, og endte til slutt hos en mann i Vadsø.
- Jeg ville være sikker på å få snakke med noen som hadde greie på sakene, men ble bedt om å begynne å bruke gassmaske.
- Jeg ble litt satt ut først, men måtte så spørre hvem som skulle ta kostnadene ved dette. Da fikk jeg til svar at det måtte jeg ordne sjøl, men at Forsvaret hadde masse brukbare masker på overskuddslager, han hadde selv vært der. Jeg ble så forbannet at jeg bare måtte legge på, sier Thomassen.

Ingen fleip

- Hvis han fleipet med meg, kunne han vel sagt det, og ikke dratt det ut. Tenker han overhode på hvordan man oppfører seg overfor publikum? Eller er dette holdninger som er representative for Vegvesenet, lurer Thomassen.
Han sier han ikke finner seg i slike flåsete svar, og vil gjerne snakke med noen som ikke fleiper med han.
- Jeg kunne godt tenke meg å møte en overordnet representant fra Vegvesenet for å rydde opp i dette. De kan jo komme og se på veistøvet også, det er slett ikke noen fleip. Jeg ringer ikke til Vegvesenet for å tulle med dem, og brukte faktisk tid på å finne fram til rette vedkommende, sier Thomassen.

Unnskyldning

Vegsjef Bjørg Anita Joki i Statens Vegvesen sier at det bare er å beklage, og at han som tok imot telefonen fra Thomassen nå har ringt og bedt om unnskyldning.
- Det var overhode ikke meningen å bli oppfattet slik. Vår mann i Vadsø sier det var ment som en fleip og en bekreftelse på at vi faktisk er klar over hvor ille situasjonen er. Men vår mann fikk nok ikke forklart at det var en fleip før Thomassen ble irritert og la på, sier Joki.
Hun legger til at Vegvesenet har begynt å koste og arbeide med å fjerne støvet.
- Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk en telefon og en unnskyldning. Og det er også bra at de har tatt tak i støvproblemet, sier Åge Thomassen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no