20. okt
HØYRE-POLITIKER: Eilif Johannesen. (Arkivfoto: Yngve Grønvik)
 
- Kommunebudsjett som lotto
Kommunen får kritikk av Høyre for en 10,9 millioners budsjettsmell som dekkes av tilfeldigheter.

Publisert: 03.okt.2016 23:59
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Eilif Johannesen gikk ut med kritikk på talerstolen i kommunestyret, da kommunens økonomirapport for 2. kvartal ble tatt opp. Det skrev Finnmarken torsdag.

Kommunen har nemlig et merforbruk på 10,9 millioner kroner i forhold til årets budsjett. Skole, barnevern, helse og vikarbruk får skylda for budsjettsmellen.

Heldigvis dekkes overforbruket blant annet av penger som kommunen får for UDIs bruk av Vestleiren, som for øyeblikket står tom. Men det er ren flaks, skal man spørre Johannesen.

- Underskuddet dekkes opp med inntekter for flyktninger som ikke kommer, og 3,2 millioner kroner i pensjonspremier helt tilbake fra 2009. Det er helt vanvittig, rett og slett lotto, sa han i kommunestyret ifølge Finnmarken.

Med det er han bekymret for hvordan det går etter nyttår.

- At Ap ikke klarer å implementere egne vedtak så det synes i regnskapsrapportene er rett og slett svakt, sa han.

Egil Kalliainen (Ap) svarte at de fleste overskridelsene kommer av forhold politikerne ikke har kontroll på. Han nevnte ekstra ressurskrevende brukere innenfor skole og helse.

- Det har vært overskridelser på dette hvert år så lenge jeg har vært i denne salen, uansett hvem som har sittet i posisjon, sa han.

Johannesen kritiserte spesielt den fortsatt høye vikarbruken, som allerede ble advart om i fjor. Varaordfører Lena Norum Bergeng erkjente at de ikke var kommet i mål med det temaet, men la til at det er satt ned en arbeidsgruppe som ser på saken. Der er også Høyre med, skriver Finnmarken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no