6. des
DIALOG: Administrerende direktør i Coop Finnmark, Jan-Ivar Alsén gir ikke opp prosjektet på Skytterhusfjellet og vil ha en dialog med kommunen. (Foto: Coop Finnmark).
 
- Kommunen burde være mer forståelsesfull
Det sier Coop-direktør Jan-Ivar Alsén etter at Sør-Varanger kommune nå vil trekke byggetillatelsen deres på Skytterhusfjellet.

Publisert: 04.sep.2014 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Nå håper han å komme i dialog med kommunen slik at byggeplanene for Prix-butikken ikke renner ut i sanden.

Hastverk

Det var i lørdagsavisa vi skrev om at kommunen er i ferd med å trekke tilbake kjedens byggetillatelse på en tomt på Skytterhusfjellet, siden de anser byggefristen for brutt.

- Vi har sendt ut godkjenning av rammetillatelse, og de har betalt gebyret. Siden de ikke har overholdt byggefristen har vi valgt å trekke tilbake byggetillatelsen og gi tilbudet til andre interessenter, fortalte enhetsleder i Plan og Bygg, Håvard Lund. Coop på sin side hevder de ikke har motatt noen rammeavtale, noe også Alsén står fast på overfor avisa.

- Man kan si og mene at det er sendt ut, men hverken vi, eller våre konsulenter har mottatt dette, understreker han. Alsén stusser samtidig på hvorfor kommunen plutselig har fått sånn hastverk, og peker på at de søkte om denne tomta allerede i 2008.

- Men vi fikk ikke noe før tre år senere, altså 2011.

Søkte utsettelse

- Går vi enda lenger tilbake i tid, så jobbet vi også med å få bygge butikk ved det som nå blir Handelsparken, allerede mens kommunen satt på tomta, men dette ble det jo heller ikke noe av.

- Vi har hatt dialog med kommunen, der vi har snakket om at vi har hatt størst fokus på å få ferdig Coop Handelspark først, men vi har hele tiden vært klare på at vi også ønsker å etablere oss på Skytterhusfjellet. Derfor har det heller ikke vært gjort så mye med prosjektet, og vi valgte så å søke om utsettelse til 2015. Jeg håper nå at politikerne kommer på banen, slik at vi kan fortsette på prosjektet, avslutter Jan-Ivar Alsén.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no