9. des
Virksomhetsleder Randi Kubban sier at dette ikke skulle kunne skje, og at det er satt ny lås på døra som skal hindre beboerne å komme ut fra avdelinga.
 
- Kunne gått veldig galt
Det sier en pårørende til en dement beboer på Wesselborgen som holdt på å falle utfor en veranda.

Publisert: 19.feb.2013 11:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

- Jeg fikk melding dagen etter at mor hadde falt og bristet et håndledd om kvelden. Den første historien gikk ut på at hun hadde klatret opp på en stol og at det bare var flaks at hun falt innenfor rekkverket og ikke utenfor og ned i bakken fra andre etasje, forteller mannen.

Åpne dører

Da han fikk snakket med personalet på avdelingen, fikk han vite at moren ikke hadde vært ute på verandaen, men i vinterhagen innenfor.- Fra korridoren inne på avdelinga er det ei dør ut til vinterhagen og fra vinterhagen er det ei skyvedør ut til verandaen. Jeg fikk vite at det var i vinterhagen dette hadde skjedd, ikke på verandaen. Men hvordan hadde hun kommet seg ut dit i det hele tatt? Jo, fordi det var noe feil med låsen. Og kommer man seg først ut i vinterhagen, er det lett å komme seg videre, med mindre den døra er låst. Men jeg har sett med egne øyne at den døra stadig står åpen, forteller mannen.

Ny lås

Når SVA besøker Wesselborgen står ytterdøra til verandaen åpen, men virksomhetsleder Randi Kubban forteller at den innerste døra nå har fått en ny lås.- Men først og fremst vil jeg si at det som skjedde i forrige uke ikke skal skje. Det var en glipp. Vi gjør alt vi kan for beboernes sikkerhet, blant annet handler det om å holde dører låst, og sånt skal ikke skje. Pårørende skal ikke trenge å være bekymret for sine nærmeste som er her, sier hun.Vi blir med for å se på den nye låsen, som Kubban forteller hun selv ikke har sett på ennå. Og hun er ikke fornøyd med plasseringen. Det er en enkel slå som er så lavt plassert at hvem som helst kan åpne den.- Denne skal flyttes høyere opp slik at beboerne ikke når den, og det skal gjøres med det samme. Dette er ikke bra nok, sier hun.

Lavt rekkverk

I tillegg til at verandaen var tilgjengelig for beboerne, har en vernerunde avslørt at rekkverket på verandaen er for lav.- Det er blitt meldt inn etter vernerunde på huset. Et rekkverk som er for lavt kan være farlig. Rapporten fra denne vernerunden går til eieren av bygget, som er Sør-Varanger kommune, sier Randi Kubban.- Vi har ikke fått rapporten ennå, men vet at den er på vei. Med det samme vi får den, vil vi ta tak i dette sikkerhetstiltaket. Rekkverket skal ordnes, sier Ivar Kaski, virksomhetsleder med ansvar for kommunale bygninger.- Veldig bra at det blir tatt tak i slike saker, og jeg er veldig glad for at det tross alt gikk bra med min mor. Hun skadet seg, men det kunne gått mye verre, sier den pårørende.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no