13. nov
STOPP: Nå har forbudsskiltet kommet opp på Hurtigrutekaia. Det forteller at det ikke er lov å overnatte på tømmestasjonen.
 
- La Olsen ta over bobildriften
Hans Hatle mener man heller bør legge til rette enn å forby.

Publisert: 14.jul.2017 16:41
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Hans Hatle, som driver turistbedriften Barents Safari, mener forbud mot overnatting for bobiler ikke er veien å gå. I et innlegg på Facebook skriver han at han mener ordfører Rune Rafaelsen heller bør gå for tilrettelegging.

Les også: Tvinges til å selge campingplassen mens bobilene står gratis i sentrum

Nei, dette blir helt feil, skriver han.

"Positiv tilrettelegging er mye bedre enn forbud. Hvorfor ikke gi Eirik Olsen en tilleggsmulighet, ved å la Maggadalen Camping få ansvar for all bobil- og campingvognturisme i kommunen. Da kan det settes opp koke-, dusj- og toalettkontainere på sentrale steder i kommunen. Gjestene kommer dit de ønsker (sentrum, Gr. Jakobselv, mv.) Alle kjøper camping oblat i Maggadalen, og kan fritt velge hvor de skal stå. PS. Det er ca 50 bobiler/vogner innom SVK i døgnet, i ca. 100 dager pr. sesong (egen observasjon, ikke statistikk!) hvis disse kjøper oblat til kr 200 per døgn vil det gi en inntekt på kr. 1.000.000 pr. år. Disse midler vil finansiere fasiliteter og betjening av disse."

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no