9. des
Cecilie Hansen og Pål Gabrielsen, her fra et tidligere kommunestyre. Foto: Yngve Grønvik
 
Opposisjonen varsler harde krav
SV og Senterpartiet tar ikke bølgen med tanke på samarbeid med Ap. Begge partier tar forbehold om flere krav og innrømmelser fra ordførerens parti.

Publisert: 03.nov.2017 15:51
Oppdatert: 03.nov.2017 16:56

Maktbalansen i kommunestyret åpnet seg fredag da to Ap-medlemmer meldte seg ut og veltet partiets flertall i Sør-Varanger.

Senterpartiet kan fort bli en lokalpolitisk joker. Kurt Wikan mener partiet ikke er klar til å inngå et formelt og forpliktende samarbeid. Sp vil kunne støtte Ap i enkeltsaker. Gruppeleder i Senterpartiet, Cecilie Hansen, var ikke tilgjengelig for en kommentar fredag.

- Det er for tidlig å si hva konsekvensen av uroen i AP medfører. For SP er det primære at vi får gjennomslag for vår politikk. Ønsker Ap et samarbeid, vil vi kunne finne løsninger sammen fra sak til sak, sier Wikan.

Rent sosialistisk flertall

Gruppeleder for SV, Pål Gabrielsen, mener det ikke er utenkelig at partiet kan støtte AP i både budsjett og enkeltsaker, men det kommer til koste i form av politiske innrømmelser.

Gabrielsen peker særlig på at havnepolitikken må bli tydelig og at politisk ledelse må samle seg om Høybukta-Vest.

– SV vil ha gratis halleie for barn og unge, som vi mener er viktig for folkehelse og integrering. Partiet er samtidig tydelig på Barentshallene KF (kommunalt foretak) bør bli en del av den ordinære kommunale driften.

– SV har forventninger om at dialogen med Kommunestyret blir bedre, og at det blir fortgang i å få ned bruk av private vikarer i helsesektoren, sier Gabrielsen om den nye politiske situasjonen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no