23. okt
USIKKERT: Lekestativet i gågata er usikkert for Patrick Salmi Berg, Oda og Fredrik Sagen Michelsen. Mor til Oda og Fredrik, Hilde Michelsen, er bekymret. (Alle foto: Tor Sandø).
 
- Lekestativet burde vært stengt
- Lekestativet i gågata burde vært stengt. Det sier mor Hilde Michelsen fra Kirkenes.

Publisert: 24.jul.2013 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

For ikke lenge siden falt toåringen til Hilde, Oda, i sanda nedenfor klatrestativet.

- Bare flaks gjorde at hun ikke fikk en planke og en skrue i panna. Ting henger på halv tolv og er ikke i forskriftsmessig stand. Hadde stativet vært i en barnehage så hadde det vært stengt forlengst. Der er de råstrenge, sier Michelsen.

En gang i året

Normalt skal de kommunale lekeplassene sjekkes en gang i året.

- Det gjøres ikke i dag. Det er jo noen i kommunen som skal være ansvarlig for vedlikehold og ha rutiner for å sjekke lekeplassene. I dag ser det virkelig trasig ut. Ting forfaller og repareres ikke. Dette gjelder ikke bare lekeplassen i gågata, men også på Sandnes og andre steder. Må det virkelig skje en ulykke før noe blir gjort? Kommunen vil virkelig bli sittende igjen med skjegget i postkassen dersom noe skjer med en unge, sier Michelsen.

Hilde Michelsen er kommunestyrepolitiker, men sier hun vil se om det nytter å gå til avisa med saken, før hun eventuelt tar saken opp politisk.

- Vi er flere småbarnsfamilier som reagerer på dette og kommunen må nå ta seg sammen og gjøre noe med stativene for unger rundt om. De har et tungt ansvar dersom noe skjer med de små, sier småbarnsmoren.

Utbedret

Robert Pettersen ved Sør-Varanger kommunes tekniske drift sendte folk ned til lekestativet i gågata umiddelbart etter at avisen tok kontakt om denne saken.

- De verste feilene på stativet er nå utbedret. På sikt får man gjøre mer omfattende vedlikeholdsarbeid på stativet der nede, eller vurdere om lekestativet i det hele tatt skal stå der eller ikke, sier Pettersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no