18. nov
 
- Lufthavnene må bestå
Ingen lufthavner skal legges ned i kommende periode, men flere lufthavner må forberede seg på omfattende omstillingstiltak for å sikre videre drift etter 2019. Det er fylkesrådmannens innstilling til rapporten om lufthavnstruktur.

Publisert: 12.jun.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Det er Avinor som har fått laget en rapport om flyplassenes framtid i Nord-Norge. Fylkesrådmannen er fornøyd med at rapporten sier at samtlige lufthavner i Finnmark videreføres, heter det i en pressemelding. Saken skal opp i fylkestinget neste uke.

Viktig for kysten

Fylkesrådmann Øystein Ruud skriver i sin ni-punkts innstilling at dagens lufthavnstruktur er avgjørende for å sikre bosetting og næringsutvikling i Finnmark.

- Vi har hatt en god dialog med Avinor i prosessen, og sammen med lufthavnkommunene har vi synliggjort hvor viktig lufthavnstrukturen er for Finnmark. Avinor legger til grunn at kystkommunene i Finnmark ikke har alternativer til fly, og at det er derfor riktig at lufthavnene opprettholdes, sier Ruud i pressemeldingen.

Fjernstyring

- Samtidig står vi overfor store omstillingstiltak for å forsvare videre drift av svært ulønnsomme lufthavner. Et av tiltakene er fjernstyring av tårn, som skal prøves ut ved lufthavnene i Mehamn, Berlevåg og Hasvik innen 2017, sier han.

- Dette kan være et godt tiltak for å sikre mer kostnadseffektiv drift. Sikkerhet er svært viktig og må ivaretas 100 prosent før systemet innføres ved lufthavnene i Finnmark, sier Øystein Ruud.

Fylkestinget

- Vi ser at ulike rasjonaliseringstiltak tvinger seg fram dersom vi også etter 2019 skal sikre drift av alle lufthavnene. Fylkeskommunen ønsker sammen med lufthavnkommunene å delta i arbeidet for å ivareta Finnmarks interesser, sier fylkesrådmannen.

Finnmark fylkeskommunes uttalelse vil behandles i fylkestinget 16. - 18. juni i Alta.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no