20. nov
GARNFISKE: På nettsiden nordatlas.no kan man finne ut hvilke vann det er lov å fiske med garn i. De røde vannene har fiskeforbud, de grønne har fritt fiske. (Skjermdump)
 
- Mange bryr seg ikke om garnforbud
- Mange bryr seg ikke, eller vet ikke om garnforbudet, sier leder i Pasvikdalen jeger- og fiskerforening, Aksel Emanuelsen.

Publisert: 06.mai.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

«Forskrift om fiske etter innlandsfisk med garn m.m., Finnmark» forteller hvor det er lov å fiske med garn, og på nettsiden nordatlas.no kan man søke etter sted og krysse av for «garnfiske, innsjøer» under valget «Temalag», og se hvilke vann det er lov og ikke lov å fiske i.

Ørret

- Jeg tror mange ikke bryr seg, eller ikke vet om garnforbudet, sier leder i Pasvikdalen jeger- og fisk, Aksel Emanuelsen.

Han sier at de har satt ut ørret i mange mindre vann i Pasvikdalen, men at folk etterpå har vært ute med båt og garn.

- Med en gang det er snakk om ørret så er det noen som må fiske vannet tomt. Det er veldig trasig. Samtidig er det andre vann, som for eksempel Sagvannet, som det burde vært fisket mye mer i for å få regulert stammen, sier han.

Rapportere

Nå har FeFo en sak ute på høring som handler om å dele Finnmark inn i fiskesoner og få folk til å rapportere hva de fisker og hvor de får fisken.

- Alle jeger og fiskerforeningene i kommunen, Neiden, Pasvikdalen og Sør-Varanger, inviterer til møte om dette på onsdag i neste uke, og FeFo kommer for å informere. Innlandsfiske har aldri blitt registrert, sånn som laks for eksempel, eller rype for den saks skyld. Derfor synes jeg dette er spennende, og jeg er spent på hva en slik ordning kan føre til, kanskje det kan ha betydning for utlendingers fiske i Pasvikelva, sier Emanuelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no