6. des
ANSVAR: Førsteamanuensis Jan Selmer Methi mener universitetene må på banen i anledning flyktningesituasjonen Norge nå er oppe i.
 
– Mange kan ha nytte av dette studiet
Det sier Jan Selmer Methi om masterstudiet i Borderologi som starter opp i januar.

Publisert: 10.nov.2015 09:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Methi er førstamanuensis i filosofi ved universitetet i Nordland, og er en av dem som står bak studiet som startet opp i 2013. Med den flyktningesituasjonen Sør-Varanger nå står overfor, mener Methi at dette studiet er veldig relevant.

– Filosofien åpner dører. Dette studiet passer for alle som jobber med flyktninger, eller er i et arbeid der man må sette seg inn i andre kulturers tenkemåte, for eksempel, sier han.

Methi mener at alle universiteter nå må komme på banen i den vanskelige situasjonen Norge nå er kommet opp i.

– Det er viktig at vi nå bygger opp et miljø. En arena der vi kan diskutere situasjonen. Slik kan vi møte situasjonen, og ikke stenge grensene, noe jeg tror vil gjøre vondt verre, sier han og peker på universitetenes samfunnsansvar.

– Vi må på banen, og ikke bare sitte på sidelinja og betrakte, sier han. I dag, tirsdag arrangeres det et orienteringsmøtet om studieprogrammet på Scandic hotel i Kirkenes.

– Vi har allerede stor pågang fra russisk side, forteller han. Søknadsfristen er satt til 15. november, men denne kan bli utsatt dersom det er interesse.

– Du må også få med at dette er et studium som man kan ta ved siden av full jobb, sier han avslutningsvis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no