8. des
MELDE: Vegvesenet ber sjåfører som er misfornøyd med brøyting om å henvende seg til 175 og få meldt fra så fort som mulig. (Illustrasjonsfoto)
 
- Meld fra om dårlig strøing
I skrivende stund melder politiet om glatt føre på E6 og en bil som har havnet i grøfta. Yrkessjåfører sier det aldri har vært så dårlig strødd. - Gi tilbakemelding på 175, sier Bjørn Erik Thorsen.

Publisert: 17.des.2014 09:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Yrkessjåfører som har tatt kontakt med SVA sier det ikke har vært så dårlig på veiene i Sør-Varanger på 30 år. Et par av meldingene handler om strøing, at det ikke strøs før langt ut på formiddagen, og at det strøs ujevnt, for eksempel bare en halv sving, noe som har ført til farlige situasjoner. I tillegg er det mange steder sporete og ikke plass til hjulene for de store bilene.

- Ikke avvik

- Dette er påstander som det er umulig å forholde seg til, sier byggeleder i Statens Vegvesen, Bjørn Erik Thorsen.

Grunnen til det er at de forholdene som anonyme sjåfører viser til, ikke er dokumentert.

- Vi har en kontrakt med Veidekke Industri om drift og vedlikehold av veiene. Det gjelder fra rundkjøringa i Varangerbotn og hele veien til Kirkenes i tillegg til E105 og flere riksveier og bygdeveier i Sør-Varanger. Vi tar blant annet veien til Grensen og til Pasvik blant annet. I kontrakten stilles det mange krav, blant annet til friksjon, tykkelse på snø og is, og mer. Vi har ikke avdekket noen avvik på de kontrollene vi har foretatt, sier Thorsen.

Meld fra

Han sier at dersom noen har klager på vedlikehold av veiene, så er det telefonnummeret 175 som gjelder.

- Der er det døgnkontrinuerlig vakt, og der kan man si fra om alt som gjelder forhold på veiene. Har man klager på brøyting eller strøing, vil disse bli sendt videre til riktig mottaker, og så kan vi undersøke dette, sier Thorsen.

Oppfordringen til sjåfører som er misfornøyd med veiene er derfor å dokumentere og melde fra til 175 med en gang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no