15. okt
HJEMVENDT: Lise Anitra Johnsen (til venstre) og Sofie Våga Mortensen er hjemvendte optimister. De mener det er mer optimisme blant de unge enn på lenge.
 
– Mer aktuelt å bli nå
Det er mer aktuelt for ungdommene fra Sør-Varanger som flytter ut for å ta utdanning å flytte hjem nå enn tidligere. Det var holdningen til de 32 som møtte på søndagens hjemvendtarrangement.

Publisert: 29.des.2013 22:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

To av dem som var der var Sofie Våga Mortensen (25) og Lise Anitra Johnsen (24). De satt på fremste rekke og var lutter øre fra de som skulle reklamere for sine virksomheter under søndagens hjemvendtarrangement på Ritz.
Bedre muligheter
Sofie flyttet hjem til Sør-Varanger i sommer. Da hadde hun tatt Kultur og ledelse ved BI i Oslo. Siden i sommer har hun jobbet ved Samovarteateret. Hun synes det er merkbart mer optimisme i hjemkommunen nå enn da hun reiste ut for å studere.
– Mulighetene er større og bedre nå enn de var da. Det er mye interessant som skjer her, sier hun.
For egen del er hun også optimist, både på egne vegne og på mulighetene hun har for å fortsette å bo i Sør-Varanger.
– Utdannelsen min er bred. Jeg kunne tenkt meg å ta en mastergrad og det finnes det også gode muligheter for å gjøre her.
Lise Anitra har akkurat flyttet hjem etter mange år i utlandet. Hun har bodd og jobbet både i New York, Los Angeles, Milano og Praha og virkelig sett Sør-Varanger utenfra. Hun har jobbet i utelivsbransjen, men er nå ansatt ved bookingkontoret til Hurtigruten i Kirkenes.
– Jeg kunne tenkt meg å jobbe og studere ved siden av og har vært ganske aktiv med å finne noe jeg har lyst til. Planen min har vært å studere til siviløkonom, men det er en veldig lang utdanning. Og så har jeg reist så mye at jeg har lyst til å bli her, sier hun.
Utvikling
De to venninnene ser gode muligheter innenfor petroleumsvirksomhet i Øst-Finnmark.
– Det er en stor utvikling og mye som skjer ganske så raskt. Mye skjer innenfor eiendomsbransjen også som en følge av det som skal komme. Jeg har møtt mange som har flirt av meg når jeg har fortalt hvor jeg kommer fra. Det er en liten plass som av mange ses på som litt uinteressant, men dette er i ferd med å endre seg, sier Lise Anitra.
– Det finnes så mye interessant man kan gjøre her, både med nybygging, nye Kirkenes sykehus, skoler og barnehage. Mulighetene til grenseoverskridende arbeid er også store og gode. Ting går fort og det er veldig spennende det som nå skjer her.
Les mer om hjemvendtarrangementet i tirsdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no