23. okt
 
– Møtene med folk gir gode opplevelser
Silje Kvammen er frilanser både med tekster og fotografi. Nå har oppdragene blitt så mange at hun trengte åpningstider.

Publisert: 02.jun.2019 18:48
Oppdatert: 02.jun.2019 19:08

Da frisørene i Agaton Sax flyttet ut, flyttet Silje Kvammen inn. Det hun ikke visste var at fotograf Tor Kristoffersen fra Vadsø holdt til i de samme lokalene før det igjen.

Erfaring med unger

– Det var jo litt artig! Det er veldig fine lokaler, da, sier Kvammen.

Hun er midt i en fotoseanse med en veldig sprudlende og sjarmerende liten tass på tre måneder som heter Samuel, når vi kommer på besøk. Han ligger i et gammelt trau, men på myke tepper, saueskinn og puter, og ser ut som han ikke kunne tenkt seg noe annet i verden enn oppmerksomheten til fotografen.

– Det er veldig koselig med sånne små. Jeg har jo fått to på rappen selv, så jeg har litt erfaring, ler hun.

– Man kan ikke bare buse på, man må ta fram kosestemmen og være stille og rolig, søke blikkontakt og håpe på det beste, sier hun. Det fikk hun i alle fall fra Samuel.

Liker å leke

Silje Kvammen er selvlært fotograf, det har presset seg fram.

– Når man har mye kreativitet i seg, må man bare finne måter å uttrykke det på. Jeg har holdt på med mye forskjellig, dans og maling blant annet, og alltid vært interessert i kunst. Jeg oppdaget fotografi og ble tent på det. Det er så mye man kan gjøre og man blir aldri utlært. Og så er det utfordrende på så mange plan, ikke minst det å ikke kjøre seg fast i samme spor, sier hun.

Når hun har familier eller par til fotografering i studioet, har hun sin egen måte å få kontakt og løse opp stemningen.

– Jeg liker jo å møte folk, få kontakt og bli kjent, og det er jo det som skjer i studioet. Derfor snakker jeg mye med folk, men ikke så mye for å instruere. Jeg bruker mye humor, vitser litt med dem, prøver å få folk til å by litt på seg selv uten at det føles kunstig. Med et ungt par kan jeg for eksempel komme med noen romantiske hint, ler hun.

– Det må føles levende og ekte. På den måten får jeg mange forskjellige resultater, siden folk tolker ting forskjellig, sier hun.

Økende marked

Akkurat nå er det mye konfirmasjonsfotografering på planen, men mange andre vil også ha bilder. Etter hvert ble det så mange private oppdrag at det ble for mye arbeid å kjøre ut med utstyr, rydde møbler, sette opp utstyret og pakke sammen igjen.

– Derfor tok jeg skrittet og leide meg lokaler. Her har jeg til å begynne med åpent to dager i uka og fast åpningstid. Jeg er jo også småbarnsmor, og det letter hverdagen veldig å ha noe fast å gå til, og ikke måtte arbeide til alle døgnets tider, sier hun.

Hun frilanser også for avisa Sagat, noe hun har gjort en stund, og vil fortsette med.

Hun skriver også tekster for Sør-Varanger utvikling, og har nok å gjøre.

– Man må ha flere bein å stå på som frilanser, og det kommer kunder fra Tana og fra nordsida. Kanskje jeg må utvide åpningstida etter hvert, ler hun.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BABY: Her blir det lille sjarmtrollet Samuel på tre måneder foreviget hos fotograf Silje Kvammen.

Foto: Yngve Grønvik

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no