24. okt
BLIR MED: Næringshageleder Terje Meyer vil ha egne lokale prosesser som supplement til Vegvesenets arbeid med infrastruktur rundt Kirkenes.
 
– Nå er lokal innflytelse viktig
Det sier næringshageleder Terje Meyer om konseptvalgutredningen som Statens vegvesen nå skal i gang med.

Publisert: 12.feb.2014 16:01
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Tirsdag denne uka fikk Vegvesenet i oppdrag fra Samferdselsdepartementet å blant annet utrede infrastruktur rundt Kirkenes, med utgangspunkt i E6 mellom byen og Høybuktmoen.
Utredningene vil danne grunnlaget for videre planlegging og prioritering av prosjekter i Nasjonal Transportplan 2018-2027.

Industri

En konseptvalgutredning er en faglig utredning som skal vise alternative måter å løse transportbehov og ivareta samfunnsmål. Arbeidene bør være ferdige senest våren 2015. Utredningen for E6 Kirkenes-Høybuktmoen skal avklare behov for nye vei og infrastrukturløsninger i og til Kirkenes, for å tilrettelegge for industriutvikling og utvikle sentrumsmiljøet. I arbeidet skal det vurderes utvikling av Kirkenes lufthavn, stamnetthavn, og det heter seg også at en mulig fremtidig jernbanetrasé bør inngå i utredningen.

Prosesser

Daglig leder i Kirkenes næringshage, Terje Meyer, har ikke satt seg inn i de konkrete planene ennå, men er klar på at det er viktig at kommunen og lokalt næringsliv får være med.

– Vi vil være med å påvirke prosessene på det som skal skje. Jeg tror også det er viktig at vi her lokalt setter i gang egne prosesser slik at vi kan komme med gjennomarbeidede forslag til vegvesenets arbeid, sier han.

Utfordrende og nytt

Unni M. Gifstad er strategisjef i vegvesenet region nord. Hun forteller at man skal sette ned en arbeidsgruppe fra alle transportetater i dette arbeidet, og at man skal ha tett dialog med lokalt næringsliv.

– Arbeidet i Kirkenes er ganske utfordrende med tanke på veksten. Hvor stort omfanget blir, og hvor fort det skjer. Dette er en faglig vurdering som skal sees på i et framtidig perspektiv, forteller hun. Samtidig slår hun fast at de skal involvere lokalt næringsliv og andre interessenter i arbeidet.

– Siden vi skal se på jernbaneforbindelse, må vi også ha med en fagperson fra Jernbaneverket. Akkurat det tror jeg ikke at region nord har vært med på før, sier hun.

Løftet fram

Strategisjefen mener det er et viktig framskritt at denne oppgaven nå kommer fra Samferdselsdepartementet.

– Dette kommer fra departementet og det viser at det nå er oppe på nasjonalt plan, sier hun.

Vegvesenet skal ha et møte om dette, sammen med arbeidsgruppa om den såkalte Sør-Varanger-pakken, - der ordfører Cecilie Hansen er leder, i slutten av mars. I tillegg til Kirkenes, skal også området rundt Lofoten, samt E6 Fauske-Sørfold under lupen hos vegvesenet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no