18. nov
i godt humør: Ordfører Rune Rafaelsen signerte kontrakt med daglig leder Lars Petter Sjøvold i Byggmesteran AS.
Foto: Stian Celius
 
Klagene blankt avvist: - Nå gleder vi oss til ny skole
Klagene på anbudsrunden ble kontant avvist - og mandag ble byggekontrakten signert.

Publisert: 31.okt.2017 09:55
Oppdatert: 31.okt.2017 10:35

Mandag ble kontrakten mellom Sør-Varanger kommune og Byggmesteran AS signert for ny barne- og ungdomsskole i Bjørnevatn.

I slutten av forrige uke ble det klart at Consto og Harald Nilsen hadde klaget på anbudskonkurransen, men begge klagene har kommunen avvist.

I godt humør

Ordfører Rune Rafaelsen var i svært godt humør både før og etter signering. Rafaelsen omtaler anbudskonkurransen som en faglig ryddig prosess og at kommunen totalt har fått den beste avtalen.

– Dette er en dag vi har sett frem til. Det er svært flott at vi nå kan underskrive en avtale. Dette viser at Arbeiderpartiet holder det vi lover. Vi skal bygge landet.

Skolen skal reises i Bjørnevatn, akkurat som vi lovet i valgkampen, fortalte ordfører før signering.

åpen konkurranse

Ordfører mener at det har vært viktig at alle fikk en mulighet til å vinne kontrakten, men at det er et viktig prinsipp om at vinner kåres gjennom en konkurranse.

– Tilbudet som vant, hadde den beste totalpakka, og formannskapet var enstemmig i kåringen. Særlig er det viktig at selskap leverer når det kommer til pris. Vi har brukt den samme modellen for anbud som da vi bygget Kirkenes skole, poengterer Rafaelsen.

to klager, begge avvist

Sør-Varanger Avis har tidligere omtalt hvordan to medlemmer i bedømmelseskomiteen tok ut dissens under kåringen av løsningsforslaget (45 prosent vekt).

Både Consto AS og Harald Nilsen Entreprenørforretning AS klaget på avgjørelsen.

Begge klagene er behandlet av kommunens advokat Arild Paulsen i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig.

«Sør-Varanger kommune har gjort en nærmere gjennomgang av de faktiske og rettslige forhold omhandlet i klagen. Konklusjonen er at klagen ikke tas til følge», skriver kommunens advokat til selskapene 27. oktober.

Selskapene argumenterte for saksbehandlingsfeil i bedømmelseskomiteen og forskjellsbehandling i poengtildeling. Dette etter at anbudsgiverne ble bedt om å sende inn ekstra dokumentasjon om bæresystemer for bygget.

«Vi kan ikke se det er gjort feil som tilsier at tildelingsbeslutningen skal endres», svarer advokatfirmaet Simonsens Vogt Wiig til Constos advokat.

Vil ha lokale partnere

Daglig leder i Byggmesteran AS, Lars Petter Sjøvold, ser frem til å starte arbeidet med nyskolen.

Selskapet fra Verdal i Trøndelag ser frem til et nytt storprosjekt. Bedriften har god erfaring fra tilsvarende byggeprosjekt både på Smørla (Møre og Romsdal) og på Ytterøy (Nord-Trøndelag).

– Vi har tatt i bruk samme modell som vi har brukt før, både når det kommer til skolens design, men også på samspill. Nå ønsker vi en mest mulig inkluderende prosess sammen med de som skal bruke skolen, sier Sjøvold til SVA.

Etter kontraktsigneringen vil nå Byggmesteran AS gå i gang med å kartlegge tjenester eller produkter som kan leveres fra lokale selskaper i Sør-Varanger.

– Vi har opprettet kontakt med Kirkenes Næringshage der vi ønsker mer informasjon om mulighetene for samarbeid, opplyser Sjøvold.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no