18. nov
ARENA: Jorun Nørstebø og Pål Riise er kjempefornøyd med nye Ofelas Arena.
 
– Nå kan vi få riktig store artister hit
Med Ofelas Arena har Kirkenes virkelig fått en kulturell storstue. – Med dette kan vi virkelig få dratt store artister hit til Kirkenes. Det er på tide, sier medeier Pål Riise.

Publisert: 02.okt.2015 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Arenaen i bygget som tidligere huset verktøy og «stasj» hos Mekk, skal stå ferdig i slutten av oktober. Men allerede huser den store konsertsalen både damer som danser zumba og swingklubben.

– Vi forventer at det første arrangementet her blir julebord i november. Hvis det er ferdig så kan det bli en åpningskonsert 24. oktober, sier leder Jorun Nørstebø.

Stort behov

Hun er full av lovord om den nye konsertsalen.

– Den ble akkurat så fin som vi trodde den skulle bli. Behovet for en slik scene i Kirkenes sentrum er stor. For vår del kan vi nå booke større navn enn det vi har plass til inne i diskoteket, sier hun.

Medeier Riise har vært oppe og «prøvespilt» scenen.

– Her skal det bli mye gøy og tull. Her inne kan vi ha inne over 500 mennesker, noe som gjør at de store booking-selskapene i Oslo tør å sende opp større nasjonale band og navn på Åge Aleksandersen-størrelse. I tillegg til musikk, så er jo dette et sportsdekke, der swingklubben kan arrangere danse-galla. Dette blir helt supert, sier revy- og standup-mannen.

Ofelas Arena vil koste tilsammen mellom to og to og en halv millioner kroner å få bygd. Fred og Frank Fiskebeck har stått for hovedinvesteringen. Ofelas vil også få 700 000 kroner fra musikkutstyrsordningen.

– Vi er utrolig glade for at de har turt å satse på dette. Vi er ikke fullt så glade over at politikerne avslo en søknad på 160 000 kroner i støtte fra næringsfondet. Dette er en arena som vil bidra sterkt til økt aktivitet i sentrum. Da bør politikerne kjenne sin besøkelsestid og satse også, sier Riise.

Liv og røre

Bakgrunnen for avslaget var konkurransevridning.

– Forstå det den som kan. Vi forstår det iallefall ikke. Da blir jo alt man gir penger til konkurransevridende. Kommunens politikere må satse på byen. Her er noe som vil skape liv og røre i sentrum og å gi fem prosent av den totale investeringen som gjøres på dette må jo være den beste investering i disse tider. Vi er veldig glad for at banken tør å satse og at næringslivet satser på dette, sier Riise.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no