9. des
HØYBUKTA: Stian Celius (V) og Pål Gabrielsen (SV) med Høybukta vest i bakgrunnen. - Vi må ta utgangspunkt i en havn på vestsiden i det videre arbeidet, mener de.
 
– Nå må vi samle oss om stamnetthavn på vestsida
Venstre og SV mener Leirpollen nå er et tapt slag. De inviterer nå øvrige partier og næringsliv til samlet høringsuttalesle til vegvesenets stamnett-forslag.

Publisert: 04.jul.2015 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Oppfordringen fra de to partiene kommer etter at Statens vegvesen og Kystverket har pekt på Høybukta som det mest ideelle området som stamnetthavn med Pulkneset som et andre alternativ.

Komme i gang

Felles for begge to er at de ligger på vestsiden av Tømmernes. Kommunen selv har ønsket å bygge havn i Leirpollen på østsiden og har forholdt seg til sine kommunestyrevedtak i denne prosessen.

– Nå må vi glemme hva som ble stemt av hvem og når. Vi har dårlig tid og vi må samle oss og bli enige nå, sier Venstres kommunestyrerepresentant Stian Celius. Sammen med SV og representant Pål Gabrielsen har han også tidligere gått for havn på vestsiden.

– Toget går nå. Skal vi sette oss på bakbeina nå, frykter jeg at vi sier «nei takk» til stamnetthavn, sier han.

– En havn på vestsiden er ønsket av næringslivet, og det ligger usjenert til, tilføyer Gabrielsen.

– Men har ikke ordføreren et poeng at det skal være en havn også for de mindre og lokale aktørene?

– Vi vil legge til rette for det også. Det er ikke snakk om at de store skal legge beslag på hele havna, sier Gabrielsen.

– Men det er ikke gjort noe regulering i Høybukta vest?

– Nei, men derfor må vi komme i gang nå. Jeg frykter at vi kan få både Statens vegvesen og i verste fall Samferdselsdepartementet mot oss dersom vi fortsetter å kjempe kampen for Leirpollen, sier Celius.

Samarbeid

Vegvesenets anbefaling, altså KVU-en (konseptvalgutredning), er nå oversendt Samferdselsdepartementet. Deretter vil den bli lagt ut på høring. Venstre og SV inviterer nå de øvrige partiene og det lokale næringslivet til å komme med en felles høringsuttalelse til denne.

– Tidligere har alle sendt inn en egen uttalelse fra «hvert sitt nes». Nå inviterer vi til å samarbeide om en havn på vestsiden, sier Celius.

Han håper å få dette til, slik at administrasjonen kan gå i gang med arbeid i august.

– Vi kan ikke vente til desember eller januar. Da har vi kastet bort enda mer tid, sier han.

Daglig leder i Kirkenes Base AS, Cristian Valdes Carter sa tidligere denne uka at Høybukta vest isolert sett er et alternativ for dem. De holder som kjent på med sitt prosjekt, - Kirkenes Maritime Park, - på Pulkneset.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no