23. okt
GATA: Folkeliv under Kirkenesdagene. Foto: Martine Henriksen
 
Noen bråkebøtter under Kirkenesdagene: - Normalt for en festival
Politiet satte inn ekstra personell under Kirkenesdagene, og et par urokråker havnet i arresten.

Publisert: 06.aug.2018 17:06
Oppdatert: 06.aug.2018 17:11

I løpet av helga meldte politiet om litt festtrøbbel i Kirkenes. Politioverbetjent Jørgen Holte ved Øst-Finnmark politidistrikt mener likevel at det var håndterbart.

- Såvidt jeg har fått med meg har det gått relativt bra. Vi hadde oppbemannet på grunn av den økte befolkningen i Kirkenes, og vi merket litt uro på byen - men det var ikke mer enn forventet for en slik festival, sier Holte.

- Selv om det er kjedelig at folk ikke klarer å styre seg når de har inntatt alkohol, har det gått bra. Mange var ute på byen, og det er tydelig at dette er populære dager, slår han fast.

To arrestert

På twitterkontoen til politiet er første Kirkenesdag-relaterte aktivitet synlig rett over midnatt natt til lørdag. Da ble en person satt i fyllearresten.

Ti over halv to samme natt ble to personer bortvist fra sentrum på grunn av ordensforstyrrelse. En time senere rykket de ut til melding om slagsmål i sentrum. Enda en person endte i arresten den natta, for å ikke ha adlydd et pålegg vedkommende fikk tidligere på kvelden.

Festavslutning

Natt til lørdag avsluttet politiet også én fest i Hesseng, mens festarrangørene et annet sted i Hesseng fikk beskjed om å dempe musikken.

Én person trengte politiets hjelp til å avslutte en fest natt til søndag. Samme natt ble en person i Kirkenes satt i fyllearresten.

Tidligere den natta hadde politiet i Øst-Finnmark vært på en fest med flere mindreårige, og disse hadde blitt kjørt hjem til foresatte. Dette viste seg å ikke være i Sør-Varanger, forteller Jørgen Holte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no